Србија

СРАМНА ОДБРАНА! Брутално претукао девојку, па плакао пред судијом:“Тукао сам је због једне поруке, али нисам знао да је ПЕГЛА ВРУЋА“

Фото: Фејсбук принтскрин

Ђорђе Лацковић (25) из Клена код Богатића, који је оптужен за брутално пребијање своје тадашње девојке Иване Филиповић (23), признао је јуче кривицу на главном претресу у Основном суду у Новом Саду, али је негирао наводе оптужнице.

Он је плачући рекао да се каје што је тукао Ивану и да се то сигурно не би десило да може да врати време, али није желео да прихвати наводе оптужнице којом се терети за кривично дело насиље у породици и наношење тешких телесних повреда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лацковић је рекао да у оптужници има доста детаља који нису тачни као што је наношење тешких телесних повреда јер када је он након свађе изашао из стана, Ивана није имала видљивих повреда те да, између осталог, није тачно да је Ивану пекао пеглом већ да ју је тукао пеглом за коју није знао да је врућа.

Како је „Блиц“ раније извештавао, Лацковић је према наводима оптужнице осумњичен да је 12. марта прошле године у стану у коме је живео са Иваном оштећену шамарао, шутирао, табуреом је тукао по телу, чупао за косу, вукао је по степеништу, ножем је убо у бутину, газио јој прсте, скакао јој по леђима док је лежала на поду и пекао пеглом по врату и рукама.

Износећи своју верзију догађаја, Лацковић је изјавио да је спорног дана примио поруку са непознатог профила са питањем: „Зашто се твоја девојка прави луда и не врати паре?“ те да је позвао Ивану да је пита да ли је то истина.

– Пошто сам био на послу, рекао сам да ћу доћи комбијем до зграде у којој смо живели и она ме је сачекала испред и рекла да је то вероватно нека шала са лажног профила. Позвала ме је горе у стан да поједемо нешто и успут ми рекла да је њен брат позајмљивао неке паре уз договор да их она врати. Позвао сам њеног брата који ми је рекао да је Ивана узела паре, а не он. У међувремену ми је стигла још једна порука уз упозорење да Ивана врати дуг са каматом да не би прошла као Северина – препричава Лацковић.

Фото: Фејсбук принтскрин

Каже и да се био тада јако узрујао и да је позвао број који му је стигао где му се неки човек представио као зеленаш који само хоће своје паре и да га не интересује ко ће их вратити.

– Ивана је насртала на мене и покушавала да прекине везу тако да сам морао да изађем испред стана како бих могао да причам са њим. Тада ми је тај мени непознат мушкарац рекао да је од њега позајмила паре у марту 2018. године, као и да је имала са њим односе док је била са мном у вези и да су се снимали. Рекао ми је и да се Ивана к**ва за паре и да је била са још неким момцима док је била са мном у вези – испричао је Лацковић.

Додаје да се тада вратио у стан и све испричао Ивани која је и даље то све негирала па је опет позвао непознатог мушкарца овога пута укључивши спикерфон како би и Ивана чула њихов разговор.

– Тада је она запала у неку врсту хистерије и покушавала је да прекине везу, а мени се срушио цео свет. Био сам јако бесан и почео сам да је ударам. Она је узела пеглу са тепиха и ударила ме у груди, а онда сам јој ја отео пеглу и почео да је тучем. Нисам имао намеру да је печем јер нисам ни знао да је топла пегла. Узео сам муварицу и тукао је по телу. Затим сам је гурнуо и она је ударила у радијатор и заједно са њим пала. Стао сам јој на прсте али је нисам шутирао и скакао по њој као што пише у оптужници. Након тога сам јој рекао да се враћам на посао и да не желим да је видим у стану када се вратим и да мора да се исели – испричао је Лацковић.

Према његовим речима, после извесног времена стигла му је порука од Иваниног брата која је гласила: „Да ли је могуће да си је претукао?“

– Позвао сам га и он ми је рекао да је у Ургентном центру и да не долазим тамо. Ипак сам отишао да видим шта се то сада десило када није имала никакве повреде када сам изашао из стана. Тамо ме је полиција привела – завршио је Лацковић своје излагање.

Посебни сведок

Надлежни судија одбио је предлог одбране о укидању притвора Лацковићу и следеће рочиште заказала за 5. март када би требало да буду саслушани сведоци и стручни саветници, одн­осно доктори ради утврђивања степена повреде оштећене Иване, која је добила статус посебног сведока те њено саслушање неће бити доступно јавности.

Извор: Блиц