Србија

АЛБАНЦИ СПРЕМАЈУ РЕФЕРЕНДУМ! Мења се застава Косова, а иза свега се крије нешто језиво

Фото: јутјуб

Аљбин Курти искључио је могућност да његова влада падне због председника

Косовски премијер Аљбин Курти изјавио је да је прихватио тренутну заставу Косова, али да није крио жељу да је промени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Прихватио сам ову заставу. Велика промена догодила се 2010. године, када смо одлучили да учествујемо на изборима. То је суштина наше промене. Има још пуно ствари које треба да урадимо, а да ли бих желео да имам другачију заставу, одговор је да”, рекао је Курти.

Он је остујући у емисији Рубикон на КТВ истакао и да Косову није потребна независност само на папиру.

“Од 2006. смо упозорили да нам не треба независност само на папиру. Рекао сам да и Војводина има заставу, али то не значи да сте држава. Када је постављена косовска застава вођени су идејом веће независности од Албаније него од Србије. Током нашег мандата постојаће државна комисија која ће одржавати састанке у Приштини и у Тирани. Не искључујемо референдум ако се једнога дана приближимо”, рекао је Курти.

КУРТИ ПОЗИВА ТАЧИЈА НА САСТАНАК

Косовски премијер рекао је да о дијалогу са Србијом такође треба да се разговара са председником Косова Хашимом Тачијем.

“Требало би да буде састанак на којем ћемо поставити ове ствари, јер не можемо дозволити да држава Косово, која је толико нападнута, има неусклађене (различите) гласове. Пошто се до сада нисмо срели, позивам председника да се састанемо да бисмо се договорили о свим међународним процесима. На крају крајева, чак и писмо Трампа председнику Тачију захтева јединствен глас”, рекао је Курти.

КУРТИ: НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ДА ВЛАДА ПАДНЕ ЗБОГ ПРЕДСЕДНИКА КОСОВА

Аљбин Курти искључио је могућност да његова влада падне због председника.

“Са Демократским савезом Косова смо се договорили да ћемо постићи договор и да ћемо учинити све што је могуће да спречимо колапс наше владе због питања председника”, рекао је Курти.

Извор: косово-онлине.цом