Свет Србија

ПУТИН ОТКРИО ЛАЗАНСКОМ: Русија има решење за Косово, рекао нам је да смо у опасности

Фото: Фејсбук принтскрин

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се Русија залаже да се питање Косова реши у оквиру Резолуције 1244.

Амбасадор Србије у Москви Мирослав Лазански уручио је данас у Кремљу акредитивно писмо председнику Русије Владимиру Путину и тиме званично ступио на дужност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Примајући акредитиве, руски председник је истакао да се Русија залаже да Београд и Приштина постигну одрживо и узајамно прихватљиво решење на основу Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

Амбасадор Србије Мирослав Лазански предаo акредитивe председнику Русије Владимиру Путину

Амбасадор Србије Мирослав Лазански предаo акредитивe председнику Русије Владимиру Путину

Posted by Sputnik Србијa on Wednesday, February 5, 2020

Русију и Србију везује стратешко партнерство које је засновано на традицији пријатељства и културној, духовној и историјској блискости наших братских народа, истакао је Путин.

Он је подсетио да су у децембру прошле године у Сочију одржани садржајни разговори са председником Александром Вучићем и да је постигнут низ значајних договора који се тичу развоја руско-српске сарадње по свим питањима, међу којима су економија, трговина, енергетика, култура и координација по питању регионалних проблема.

„Русија много ради на томе да ситуација на Балкану остане стабилна и безбедна“, нагласио је Путин.Свечана церемонија, на којој су акредитиве предала 23 амбасадора страних земаља, одржана је у Александровој сали Кремаљског дворца.

Путин је амбасадорима рекао да могу да рачунају на помоћ органа државне власти и пословних и друштвених кругова.

Путин је подсетио амбасадоре да Москва на свечаности поводом обележавања 75. годишњице од завршетка Другог светског рата очекује лидере страних земаља и стране делегације како би одали почаст жртвама и ветеранима и показали посвећеност идеалима мира, слободе и праведности.

Извор: sputniknews.com