Регион Србија

СРАМНО! Мило покушао да понизи Србе: Ево шта је урадио са нашим војницима!

Председник Нове српске демократије је казао да је циљ „рампе“ за српске униформе од стране власти у Црној Гори био да се делегација Србије испровоцира како би одустала од одласка на гроб Павла Булатовића који је убијен на зверски начин при 20 година.

Један од лидера Демократског фронта, Андрија Мандић, казао је поводом забране војној делегацији Србије да у српским униформама уђе у Црну Гору и ода пошту некадашњем министру одбране Савезне Републике Југославије Павлу Булатовићу да је црногорски режим покушао да понизи српске званичнике

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Након разбијања државне заједнице и конкретног чина издаје од Мила Ђукановића, он мисли да ће се те тешке хипотеке и срамоте ослободити тако што ће држати ван видног поља све оно што га може подсећати на тај нечасни чин – рекао је Мандић у емисији „Фокус“ на О2 телевизији.

Анкетни одбор Савезне скупштине је несумњиво утврдио одређене чињенице, да су убице дошле из Црне Горе и да је убиство Павла Булатовића било политичко како би се припремио терен да се разбије заједничка држава Србије и Црне Горе – наводи Мандић.

Мандић је рекао да је у том контексту и ово понашање владе Црне Горе и одлука њеног министра спољних послова Срђана Дармановића, као и „жеља да се та погибија Павла Булатовића, једног великог човека, представи да је то било нешто друго, а не оно што се у ствари десило“.

– Није на одмет подсетити да је Булатовић био ратни министар у влади Момира Булатовића у време НАТО агресије. Дакле, он је био министар одбране 1999. године када је нашу отаџбину напао НАТО савез – појашњава Мандић.

Он је рекао да је Дармановић препознат као чиновник америчке амбасаде и да је вероватно имао додатни мотив да пошаље поруку НАТО-а да они према некадашњем ратном министру одбране СРЈ искажу и такав однос.

– Ја знам да је министар Вулин храбар човек и да је истрпео све те провокације. За српски и верујући народ, и све оне који су били за заједничку државу, био је важан дан да је делегација Србије била у Колашину (Ровцима), заједно са нашим митрополитом и многим људима, да су након тога били заједно у манастиру Морача и да смо имали једно сјајно обраћање које је говорило о томе да су Србија и српски народ нераскидиво повезани – истакао је Мандић.

 

Извор: Srbijadanas.com