Свет

СТРАШНА ОЛУЈА ЈУРИ КА СРБИЈИ: Широм Европе је већ однела неколико живота, а најгоре НЕВРЕМЕ тек долази

Фото: Јутјуб

Страдала су и два мушкарца у Словенији, као и на југу Енглеске, након што је на њихове аутомобиле пало дрво.

Најмање пет особа је страдало у јакој олуји и обилним кишама које су погодиле делове Европе и довеле до великих поремећаја у функционисању саобраћаја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Две жене, мајка и ћерка, погинуле су у Пољској након што је олуја срушила кров објекта за изнајмљивање скија у зимовалишту Буковина Татрзанска близу границе са Словачком и одувала га на људе који су стајали у близини жичаре, преноси АП.

У Шведској се удавио један мушкарац након што се преврнуо чамац у којем је он пловио са још једним мушкарцем – који је успео да се докопа обале, али је преминуо, док се његов сапутник још води као нестао.

Страдала су и два мушкарца у Словенији, као и на југу Енглеске, након што је на њихове аутомобиле пало дрво.

У Великој Британиј због невремена 20.000 домаћинстава и даље нема струју, а иако се олуја смирила у том делу Европе, метеоролози најављују снежне падавине и мећаве, јавља Тањуг.

У Великој Британији на снази је и даље 110 упозорења на поплаве, а становници северозапада Енглеске евакуисани су због изливања реле Ирвел.

У шкотском граду Хауик, који се граничи са Енглеском бистро и кућа са апартманима урушили су се у реку Тевиот, али на срећу нико није повређен.

Британска саобраћајна мрежа и даље је у прекиду, односно бројни летови, бродске линије и железничке су или отказане или одложене.

Олуја је протутњала Француском, мада метеоролози упозоравају да би удари ветра на Корзици могли да досегну и до 200 километара на сат, а велики таласи забележени су и на северној обали.

На путу који повезује Белгију и Француску снажан ветар је преврнуо камион, док је у Немачкој око 50.000 домаћинстава без струје.

Извор: Политика/Ало