Свет

УДАРНО! Коронавирус проглашен претњом по јавно здравље: Ево шта се дешава

Министарство је одредило две болнице као центре за „изолацију“

Велика Британија саопштила је данас да нови коронавирус представља озбиљну и непосредну претњу по јавно здравље, што је корак који влади даје додатна овлашћења за борбу против ширења вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство здравља саопштава да предвиђене мере треба да буду ефикасно средство за одлагање или спречавање даљег ширења вируса, преноси Ројтерс.

Министарство је одредило болнице Еров Парк и Кентс Хил Парк као центре за „изолацију“, а Вухан и провинцију Хубеј у Кини као „инфициране зоне“.

Подсетимо, број умрлих од коронавируса у Кини порастао је на 908, саопштила је данас Светска здравствена организација, наводећи да је број умрлих јуче порастао за 97, тако да је јучерашњи дан најсмртоноснији до сада.

Број нових потврђених случајева обољевања од коронавируса у копненом делу Кине јуче је порастао, након што је у суботу први пут од 2. фебруара дневни биланс био мањи.

Широм Кине у јуче су забележена 3.062 нова случаја, док их је у суботу било испод 3.000. Укупан број заражених сада је 40.171.

Иначе, у Кини је коронавирусом заражено 27 страних држављана, а до сада је двоје преминуло. Од последица коронавируса 6. фебруара умро је један Американац, а 8. фебруара Јапанац, рекао је портпарол кинеског министарства здравља на брифингу за новинаре.

Он је додао да су се до сада три особе опоравиле.

 

Извор: Телеграф.рс/Танјуг