Србија

ВУЧИЋ НА СЕДНИЦИ ГЛАВНОГ ОДБОРА САОПШТИО: Ево са ким СНС иде у коалицију!

Седница Главног одбора Српске напредне странке је у току, а на њој ће бити разматрано питање предизборних коалиција. Председник те странке Александар Вучић открио је са ким су већ постигнути договори који наредних дана треба да се формализују

Вучић је отворио седницу истичући да је странка прошла кроз тешко време. Подсетио је на борбу са најтежим задацима, али и са немаштином, банктотством, безнађем, непостојањем будућности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У овом периоду смо показали како ствари могу да се промене дисциплином и радом, довели смо земљу дотле да први пут у децембру 2019. године имамо просечне плате од 510 евра – рекао је Вучић.

Он је открио део стратегије за предстојећу кампању.

– Обилазио сам највеће градилиште у Југоисточној Европи „Београд на води“, поздравио се са радницима. Има доста странаца, потребно нам је образовање за наше раднике, за занатлије. Треба нам више рада, нећемо у кампању за ленчуге, нећемо да говоримо да треба да радимо мање и да не треба да радимо недељом. Ми морамо да радимо више. Нећемо да лажемо народ. То нека раде други. Сви су нешто уморни. Ја нисам уморан. Нисам баш најздравији, али нисам уморан – рекао је председник.

О пензијама

– Може швајцарски модел, али швајцарски модел плус плус. Ти пензионери морају да добију више новца. Они су изнели најтежи део и морају да добију оно што заслужују – објаснио је Вучић.

О изборима

– Хоћемо да враћамо децу у нашу земљу, хоћемо да деца могу да живе овде, а не да сањају будућност у некој другој земљи. Ови избори биће за нас тежи него што мислите. Нећу да слушам о бојкоту, ја вам кажем, бојкот је пропао. Не занима ме колико људи није изашло на изборе. Хоћу да победите оне који излазе на изборе. Мене интересује колико ћете ви гласова да нам донесете. Нису нама конкуренција ови који не излазе на изборе. Они су опљачкали земљу, неће нико од наших гласача да иде код њих. Кад је реч о Косову, удри по Вучићу. Кад је фискална консолидација, Вучић. Толико колико они скупе људи у Београду, ми можемо у сваком селу да скупимо. Једини резултат који је испод оног из 2016. године за нас је лош. Нама би најлакше било да ови учествују на изборима. Наши људи били би мотивисани да гласају против њих. Овако ћете морати да мотивишете људе. Имаћемо на листи више од 30 лидера младих. Имаћемо више младих у скупштини тих клинаца него што ће било која партија да има посланика – рекао је председник Српске напредне странке.

Он је открио са којим странкама напредњаци иду у коалицију.

– Имамо много тога чиме можемо да се похвалимо, али и даље није добро. Људи мисле да смо могли брже, боље. Имамо поједине корумпиране људе на локалу и због њих нам људи пребацују. Треба нам свежа крв. Хоћу да уђете у сваку кућу. Будите пристојни, када вас неко увреди, реците му „Хвала вам“. Критиковали су нас за „Милоша Великог“, а сада ти исти на конференције стижу брже. Па не стижете јер сте ви то изградили. Што се тиче СНС, постигли смо споразуме и договорили се и са странком господина Љајића, Кркобабића, Карића, Вулина… Остаје нам још да договоримо са појединима – нагласио је председник СНС.

О Косову

– Осам година слушао сам приче како сам издајник и како треба да предам некоме Косово. То причају они у чије време је Косово прогласило независност, а они нису урадили ништа. Послали једно саопштење којим су Косову дали легитимитет. Од мене нећете чути оптимистичне изјаве јер сам сурово реалан и не волим да лажем наш народ. Ти који маштају да ће мало да подвикну, а да ћемо ми да признамо независност Косова, грдно су се преварили. Што се тиче нашег пута, настављамо европски пут. Имајте поверења у нас који водимо земљу. Моја порука свима који би да нам помало припрете због сарадње са Русијом, кажем да су то наши пријатељи. Наставићемо сарадњу и са Кином и са Русијом. Не седимо ми на неколико столица, ми имамо само једну, српску столицу. После много година, Србија има своју политику – каже Вучић.

Иначе СНС и СПС у суботу су се договориле да одвојено изађу на предстојеће изборе.

Врх странке данас би требало да потврди са којим странкама ће СНС у предизборну коалицију.

Председник странке Александар Вучић јуче је најавио да ће изборе расписати по повратку из Вашингтона, а у првој седмици марта, највероватније.

На листи СНС ће, рекао је, бити 58 одсто нових људи, а међу посланицима најмање 20 од 30 кандидата са листе из редова младих који су завршили страначку Академнију младих лидера.

Извор: Танјуг