Православље

ИТАЛИЈАНИ СЕ ПОКЛОНИЛИ НОВАКУ! Проговорили српски: Ноле, хвала од срца! А разлог је НЕВЕРОВАТАН!

Италијански Тутоспорт на насловној страни захвалио се Новаку Ђоковићу, који је помогао граду Бергаму, који је катастрофално погођен коронавирусом

Новаков гест одушевио је главног уредника листа из оближњег Торина Ксавијера Јакобелија, човека родом из Бергама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У ауторском тексту са насловом „Ноле, Италија на српском“ Јакобели је на насловној страни издања одао признање српском асу, који је желео да његов гест остане тајна, осим ако може да подстакне друге да помогну Бергаму.

– Не занима ме ако знате, осим ако то може помоћи до других потенцијалних давалаца да ме опонашају. Ноле Ђоковић већ је направио велики гест за болнице у Бергаму од огромне вредности. Одавно је познато да Италију светски број један јако воли. То је показао и прошле године у Сан Рему када је певао „Обећану земљу“, одајући почаст нашој земљи – пише Јакобели.

Он је подсетио да је Новак са супругом Јеленом, Србији донирао милион евра кроз фондацију за време коронавируса.

– Сада је чин солидарности поновио за болнице у Бергаму, Романо ди Ломбардији и Тревиљу. Ко то није хтео да се сазна јавно? Да је зависило све од Новака никада не бисмо сазнали. Савршено говори италијански. Данас ћемо му ми на српском да кажемо „Од срца, хвала Ноле (на српском написано прим. аут). Никада ово нећемо да заборавимо.

 

Извор: Информер.рс