Србија

КОРОНА УШЛА У ЈОШ ЈЕДАН ДОМ ЗА СТАРЕ: Заражено 11 запослених и 32 корисника, а још нису сви тестирани

У Дому за старе у Смедереву корона вирусом су заражена 32 корисника и 11 запослених, изјавила је данас директорка Завода за јавно здравље Пожаревац Ана Јовановић.

Запослени су пребачени у привремене болнице, а корисници у ковид болнице у Београд, рекла је она за Тањуг и додала да још нису стигли резултати свих тестираних тако да се може очекивати да има још позитивних.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јовановић је додала да је тај дом за старе под контролом, да се врше редовне дезинфекције и примењују све мере изолације.

Када је реч о у смедеревском приватном Дому за стара лица „Оаза мира“, навела је да је узорковано укупно шест особа, али да се још чекају резултати.

“Узорковано је троје са благом клиничком сликом, као и троје који су тренутно на лечењу на инфективном одељењу Опште болнице Смедерево, али резултати још нису стигли”, појаснила је Јовановић.

Додала је да су остали корисници тог дома за сада у добром општем стању.

Ово је само један у низу домова за старе који су погођени корона вирусом, а сви су упозоравли да баш у такве устанве корона не сме да уђе, јер су старе особе најосетљивије и код њих последице обољевања могу да буду фаталне.

Извор: Танјуг