Србија

ЦРНОГОРЦИ СА КОСОВА ТВРДЕ: „Вучићеви посланици гласаће за Војску Косова ”

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

„Српски посланици ће ускоро и без икакве сумње гласати за формирање војске Косова кроз уставне промене нашта су се, уосталом, и обавезали када су као посланици Републике Косово положили заклетву.

Тим чином су се заклели да ће радити у интересу Косова и свих његових грађана, да ће се ангажовати за заштиту и поштовање уставности и законитости, за заштиту територијалне целовитости и институционалног интегритета Косова, за гарантовање слобода и права човека, у складу са законима земље и европским стандардима,“ тврди Слободан Вујичић, председник Удружења Црногораца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Садашње Безбедносне снаге Косова осим свог назива, ни по чему се не разликују од Оружаних снага сваке друге државе у региону а у свом саставу, поред осталих заједница, имају и значајан број војника и официра из редова косовских Срба,“ наводи се у саопштењу.

Вулин још једном обмањује јавност

Он верује да српски министар војни Александар Вулин ‘пуца у празно’:

„Стога, негативну реакцију министра одбране Србије, Александра Вулина на изјаву косовског председника Хашима Тачија да ће Косово до краја године имати своју војску, доживљавамо као пуцањ у празно и још једно обмањивање сопствених грађана, а и себе самог,“ наводи се у саопштењу.
То је реалност која се не може сакрити и која се не би требало крити од грађана Србије – наглашава Вујичић и додаје да постојеће КБС, а „будуће Оружане снаге Косова“, нису претња миру и стабилности, већ „напротив – биће њен гарант.“

Александар Вулин управо тврди супротно: Немогуће је са Српском листом у Приштини гласати за Војску Косова.

„Нема те организације, силе, политичког притиска због кога ћемо пристати да се ствара оружана сила на нашој територији, а која ће бити под нечијом туђом командом, која ће претити и самој централној Србији, а у крајњој линији и Србима на простору КиМ-а,“ уверава Вулин.

Изјава је уследила након што је косовски председник Хашима Тачи крајем ове недеље рекао да ће Косово до краја године имати своју војску.

 

Извор:kossev.info