loading...
Србија

УДАРНА ВЕСТ! Данас је кључни састанак Кризног штаба, а ево и зашто!

У Србији је вирус корона под контролом, каже пулмолог Бранимир Несторовић и додаје да ће данас на седници Кризног штаба бити одлучено колико ће трајати полицијски час током ускршњих празника.

Ситуација је, како каже, под контролом, да су до сада само пооштраване мере, а да се сада размишља о попуштању.

“Када погледате карту Европе, ми смо остали као острво изоловано од короне. Добро су прошле и Чешка, Словачка. Имали смо добру организацију, мало среће са лепим временом. Ситуација је стварано добра, сада већ можемо да планирамо неким редоследом шта ће се дешавати”, навео је он.

Напомиње да је епидемија у опадању оног момента када у једном дану број отпуштених и излечених пређе број новозаражених и да је у Србији скоро таква ситуација.

“Имали смо пре неки дан 242 излечена и отпуштена и 230 новоинфицираних. И ту смо негде. Када гледате све те криве у Европи видимо да смо ми сада у фази у којој се налазила Италија пре две недеље када је број почео да пада. Нама не расте број заражених”, навео је он.

Постоји, како каже, још једна опасност да вирус сада уђе у домове за старе и да би то било лоше.

“Морамо чекати да вирус потпуно ослаби па да се отворе домови за старе. То ће бити на крају”, навео је он за ТВ Пинк.

Како каже сада је питање колико је људи у инкубацији, колико се инфицирало претходних дана, а нема тегобе па се разболети следеће две недеље.

Он је нагласио да су наредне две недеље пресудне због људи који су тренутно у инкубацији и који ће развити клиничку слику наредним данима.

 

Извор: Курир.рс/Тањуг/ТВ Пинк