Србија

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА! Ево када ће се одржати пријемни испити: Донета је одлука

БЕОГРАД – Пријемни испити за надарене ученике који планирају да упишу специјализована одељења гимназија или уметничке средње школе биће одржани од 7. јуна до 14. јуна, речено је Тањугу у Министарству просвете.

Пријемни се организују за специјализована ИТ одељења, математичка, одељења за физику, историју и географију, биологију и хемију, сценске и аудио-визуелне уметности, филолошке гимназије, балетске, музичке и ликовне школе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Централизовано онлајн пријављивање кандидата за пријемне испите биће од 18. до 21. маја (од понедељка до четвртка).

Пријављивање ученика и подношење спортске документације у Спортској гимназији и спортским одељењима у гимназијама биће 8. и 9. јуна од осам до 16 сати.

Пријемни испити за одељења у школама у којима се део наставе остварује на страном језику биће у понедељак и уторак 8. и 9. јуна у 10 сати.

Пријемни испит у Математичкој гимназији и математичким одељењима биће 9. јуна у 10 сати.

За пријемни испит у балетским школама резервисана су три дана – од 7. до 9. јуна у 10 сати (недеља, понедељак, уторак).

Пријемни испит за ученике са посебним посебним способностима за рачунарство и информатику (математика) и пријемни испит за ученике са посебним способностима за физику (математика/физика) биће у среду 10. јуна у 10 , односно 14 сати.

Талентовани ђаци за сценске и аудио-визуелне уметности на проверу знања иду у среду 10. јуна у 12 сати.

Надарени за историју и географију пријемни ће радити у четвртак 11. јуна у 10 , односно 14 сати, док ће дан касније надарени ђаци проверавати способности за упис у специјализована одељења биологије и хемије (петак 12. јун, 10 сати, односно 12 сати).

Провера знања за филолошка одељења заказана је за петак и суботу 12. и 13. јуна у 10 сати. Пријемни испити у музичким школама биће три дана, од петка до недеље (12. до 14. јуна) од 8 сати.

Талентовани ученици који желе да упишу уметничке школе за ликовне области пријемни ће полагати такође три дана од 12. до 14. јуна.

Прелиминарни резултати биће објављени 16. јуна, када је и термин за подношење жалби. Коначни резултати биће објављени 17. јуна.

Провера склоности за упис ученика 7. разреда за програм основног образовања ученика надарених за математику биће 20. јуна у 10 сати.

Извор: Тањуг