Србија

ХАОС ИСПРЕД СКУПШТИНЕ! Физички напад на Лончара и Дрецуна! Ристичевићу покидали сако

Председник Двери Бошко Обрадовић, неколико посланика и симпатизери странке „блокирали“ су данас степениште на улазу у Дом Скупштине Србије, а у једном тренутку дошло је и до гурања Обрадовића и министра здравља Златибора Лончара, који је долазио на седницу парламента.

Обрадовић и присталице Двери држе транспаренте „Доле влада“, „Да ли корона зависи од избора“, „Не може Ђурђевдан, али избори могу“, носе заставе Србије и страначка обележја, и довикују да је председник Србије „издао Косово“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су, уочи почетка седнице, блокирали централне степенице на улазу у парламент, дувају у пиштаљке и не дозвољавају посланицима да уђу у скупштинско здање, који главном улазу у Скупштину могу да приступе једино са бочне стране.

Како смо сазнали раније су напали Маријана Ристичевића и поцепали му сако, физички су напали Лончара и Дрецуна.

У једном трентуку је умало дошло до кошкања, јер су неки посланици хтели да уђу у зграду Скупштине, где би требало да почне нова седница.

У скупштину је нешто мало пре 10 сати дошао министар здравља Златибор Лончар, а у једном тренутку се лидер Двери са пиштаљком унео у лице министру, који је настојао да га држи на одстојању.

Обезбеђење је стало између њих двојице, како не би дошло до већег инцидента, а затим су министра Лончара „спровели“ у парламент, на главни улаз, али са бочне, а не централне стране.

Извор: Курир.рс