Србија

ОТКРИВЕН СПИСАК МУШТЕРИЈА ТИЈАНЕ АЈФОН: Ово су њени клијенти

У овој опсежној полицијској акцији ухапшени су припадници међународне организоване криминалне групе

Старлета Тијана Ајфон и још 35 особа ухапшени су у великој акцији полиције у БиХ. У овој опсежној полицијској акцији ухапшени су припадници међународне организоване криминалне групе.

Добар део њих је повезиван са трговином дрогом, али и другим тешким кривичним делима.

Ту се пре свега истиче име Златана Ћука, а који се према незваничним информацијама повезује и са озлоглашеним шкаљарским кланом, пише Српскаинфо.

Ћук је близак и са Сашом Видовићем из Бијељине који је неправоснажно осуђен на 19 година затвора због убиства Мирослава Лазаревића у октобру 2016. године у Источном Новом Сарајеву.

МУП Србије против Видовића је раније поднео кривичну пријаву због сумње да је у Новом Саду учествовао у покушају убиства Слободана Кашћелана из Котора и Владимира Вучковића из Херцег Новог. У оквиру те истраге, на захтев МУП Србије, у Српској је тада хапшен управо Ћук.

Доводио се у везу са пуцњавом у кафићу „Фићо“ у Бијељини у којој је рањено више особа.

Међу ухапшеним и је и жестоки сарајевски момак Елвис Хоџић који има богат криминални досије. Он је познат по бројним оружаним обрачунима у којима је и сам рањаван.

Пре неколико година тешко је повређен у пуцњави која се десила у клубу „Бад“ у сарајевском насељу Брека. Познат је као један од актера пуцњаве у сарајевском клубу „Инцогнито“. Хоџић је повезиван и са кријумчарењем кокаина из Јужне Америке према Европи.

Саво Симић је такође осуђиван и хапшен због дроге, а још неколико особа је такође познато полицији по тешким кривичним делима и продајом дроге.

Осим дилера, међу затеченима у викендици у Сувом Пољу био је и Жељко Вујић, иначе познати бизнисмен. Вујић је власник бензинске пумпе и фирме „Агротехника“.

Подсећамо, у великој полицијској акцији у Бијељини ухапшена је старлета Тијана Ајфон, као и још 35 особа због поседовања дроге, оружја и због проституције. Они су ухапшени у луксузној викендици која има велики базен, а у моменту хапшења у дворишту су били паркирани бројни луксузни аутомобили.

Ухапшени су Милисав Томић и Александар Гајић, обојица из Бијељине, Павле Стевић и Срђан Мићић, обојица из Брчког, Жељко Симић и Саво Симић, обојица из Угљевика, Радан Дотлић, Синиша Перић, Радослав Симић, Данијел Перић, Златан Ћук, Владан Какућа и Жељко Вујић, сви из Бијељине, Ади Бајгорић из Словеније, Елвис Хоџић из Лукавца и Тијана Максимовић звана Тијана Ајфон из Руме.

Све наведене особе се саслушавају у својству осумњичених и сведока, а осумњичени су за кривична дела недозвољена производња и промет опојних дрога, недозвољена производња и промет оружја и проституција.

Извор: Новости