Србија

ПРАВА ДРАМА! Албанци покушали да отму Ђоковића због изјава о Косову: Новак је због тога изгубио и побегао из Лондона

Тешко бреме носи наш Новак Ђоковић! Породица најбољег тенисера света преживела је драму 2008. године. Албанци су били спремни да отму нашег аса после његове изјаве да је Косово Србија

Живот најбољег тенисера света делује бајковито, али није увек тако. Ноле је изјавио да нема разумевање за косовске Албанце и њихов потез проглашења независности, и настао је потпуни хаос.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како „Курир“ сазнаје 2008. године спречен је паклени сценарио. Планирана је Нолетова отмица, а све то знала је и британска обавештајна служба.

Ђоковић је изгубио меч другог кола Вилмблдона од Марата Сафина како би се што пре вратио кући.

– О томе се није јавно причало, али сећам се тог периода када су Албанци планирали да киднапују Ђоковића, јер је бранио ставове Србије на Косову. Он је пореклом одатле и сигурно је веома осетљив кад су негативно причали о том делу наше земље. Не знам детаље, али сам чуо да је, хвала Богу, отмица спречена – рекао је познати тренерски стручњак Радмило Арменулић за „Курир“.

Да је породица Ђоковић добијала озбиљне претње потврдила је и мајка Дијана, док је отац Срђан остао без коментара.

– Имао је претње Албанаца јер је рекао да је Косово Србија. Тада су нас 2009. године чували припадници Скотланд јарда и имала сам страх. Изгубио је од Сафина јер је био под притиском. О томе нисмо причали, али то су тренуци када се заиста бојиш за породицу – открила је Дијана у емсији „Мајке шампиони“ коју емитује ТВ „Арена спорт“.

 

Извор: Информер.рс