Србија

СРБИ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ! Летовање ове године ће бити јако скупо: Осим за ТЕСТОВЕ, мораћете да издвојите и ДОДАТНИ новац за ОВО

Све то зависи од даљег ублажавања мера и усклађивања протокола са земљама у које туристи из Србије најчешће одлазе.

Плаже у Грчкој су отворене од јуче, док је у Црној Гори је отварање планирано за сутра. Границе Србије ће 1. јуна бити отворене за четири земље у региону и стиче се утисак да се ситуација нормализује и да ипак има простора да се размиља о летовању. Међутим, то би најраније могло да буде од средине јула, а највећа брига тренутно су трошкови за тестове и превоз.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Директор Јуте Александар Сеничић каже да би ако хотели буду радили смањеним капацитетом цене могле да буду нешто веће.

– Међутим, оно што је до сада уговорено и унапред плаћено требало би да остане на истој цени. Превоз може бити проблем, односно ставка која ће поскупети јер се захтева да свако друго место буде празно. Цена би морала да буде бар дупло скупља, то би исто важило за авионе – наводи Сеничић.

Како додаје, све то зависи од даљег ублажавања мера и усклађивања протокола са земљама у које туристи из Србије најчешће одлазе.

– Када говоримо о летњој сезони, оптимисти смо јер знамо да имамо бар један добар део путника који очекује да видимо какви ће услови бити и према томе се одредити. У овом тренутку ствари иду релативно добро, полако се отварају плаже, отварају се границе, једна по једна земља у окружењу даје протоколе како ће изгледати прелазак границе – каже Сеничић.

Према његовим речима, кључни су протоколи ЕУ, будући да се Грчка налази у ЕУ и да Црна Гора да своје регулативе.

Извор: Курир.рс/Пинк.рс