Србија

СТИЖУ ДОБРЕ ВЕСТИ! Ево до када ће моћи да се измире заостала дуговања за комуналије! РОК ЈЕ ПРОДУЖЕН!

СВИМ суграђанима који нису измирили обавезе за комуналије доспеле у фебруару, марту и априлу, јавна комунална предузећа, изашла су у сусрет и омогућила им измиривање обавеза до краја јуна! Редовним платишама неће бити ускраћено коришћење попуста, а неће бити обрачунате ни камате због кашњења плаћања рачуна ЈКП „Инфостан технологије“ и ЈКП „Београдски водовод и канализација“ током ванредног стања.

Иако су испрва олакшице у виду одложеног плаћања биле намењене искључиво Београђанима старијим од 65 година, „Инфостан“ је током ванредних околности заштитио и остале кориснике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Камата на кашњење ће почети да се обрачунава од јунског рачуна обједињене наплате, у складу са важећим Законом о затезној камати – откривају у „Инфостану“. – Право на обрачун попуста и субвенција оствариће сви корисници, који редовно плаћају рачуне и немају дуг према Систему обједињене наплате.

Ово предузеће у претходном периоду ванредних околности, такође, није покретало нове поступке принудне наплате. Застало се и са спровођењем до тада покренутих поступака извршења. Како наводе у „Инфостану“, акција репрограма дуговања бити продужена најмање за додатних 90 дана, односно до 6. августа, како би сви заинтересовани могли да репрограмирају дуг по повољним условима.

И ЈКП „Водовод и канализација“ донео је одлуку да олакша суграђанима који станују у кућама и рок за намиривање обавеза доспелих у време ванредног стања продужи до краја јуна.

– Свим потрошачима из категорије „домаћинства“ одобрено је продужење рока плаћања рачуна за фебруар, март и април. Корисници који плате у новом, продуженом року сматрају се редовним платишама и остварују право на попуст од пет, шест или седам одсто – кажу у „Водоводу“.

У сусрет се изашло и када је реч о репрограму дуговања, који су корисници потписали пре почетка ванредних околности. „Београдски водовод“ застао је са измирењима уговорених обавеза доспелих за март, април и мај. Висина уговорених обавеза остаје непромењена и корисници који су потписали уговоре, без икаквих последица, рачуне могу измирити почевши од јуна 2020. године.

 

Извор: Новости.рс