Регион

ТРЕСЕ СЕ РЕГИОН! Држава дала 3.000 лажних виза пакистанским терористима

Опасно Амбасада Сарајева у Исламабаду фалсификовала је 3.000 улазних докумената са којима су мигранти дошли на Балкан. Министар сигурности Фахрудин Радончић поднео оставку јер му је забрањено да депортује илегалце

Власт у Босни и Херцеговини искористила је мигрантску кризу да „увезе“ највећу претњу по безбедност региона, али и Европе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Последњи политички потрес у Сарајеву и оставка министра сигурности БиХ Фахрудина Радончића истерала је на видело чињеницу да су СДА и њен лидер Бакир Изетбеговић од ове државе направили најсигурније склониште за потенцијалне исламске терористе, које амбасада БиХ у Исламабаду снабдева и фалсификованим улазним визама, упозоравају саговорници Курира. Тај документ је, како се сумња, добило 3.000 миграната.

Радончић је отворено рекао да су се владајуће структуре у БиХ оградиле од њега и стале на страну амбасадора Пакистана у Сарајеву и тако га спречиле да легално депортује чак 9.500 миграната који представљају, како је нагласио, огроман сигурносни ризик. Указао је да мигрантске центре контролишу мафијашке групе миграната.

Туче и свађе

– Они се у центрима понашају тако да су екстериторијални, туку се, свађају се. Имамо мафијашке групе Алжира, Марока и Пакистана које полако преузимају те центре – рекао је Радончић.

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић каже за наш лист да је Радончић с разлогом упозорио на опасност од скоро 10.000 особа које су из Пакистана ушле у БиХ и за које не може да се утврди прави идентитет.

– Испало је да нам је Пакистан сменио министра због политике СДА и Изетбеговића. Пакистан је одавно извор претњи јер је створио талибански покрет, а из њега је настала Ал Каида. Чврсте везе БиХ и Пакистана постоје још из времена рата. Потврђене су када су ухапшени организатори бројних терористичких напада јер су многи имали пасоше БиХ. Халид Шеик Мухамед, коме се суди у бази Гвантанамо због напада на Куле близнакиње у Њујорку 2001, држављанин је БиХ, живео је у Сарајеву током ратне 1994, а после рата у Зеници. Данас је таквим људима БиХ одскочна даска за ширење деловања у западној Европи, па чак и за терористичке акције – објашњава наш саговорник.

Велики проблем

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик недавно је открио да је амбасадор БиХ у Пакистану, који је Бошњак, фалсификовао улазне визе за 3.000 Пакистанаца, који су ушли у земљу и сада су озбиљан безбедносни проблем и да се „сада види колико је било важно што је Република Српска рекла да се на њеној територији не могу задржавати мигранти“.

Бивши министар спољних послова БиХ Игор Црнадак испитиван је јуче у Граничној полицији БиХ о својим сазнањима приликом издавања нелегалних виза Пакистанцима.

Исти рецепт

БАКИР ИЗДАЈЕ ЛАЖНА ДОКУМЕНТА КАО АЛИЈА

Војнополитички коментатор Владе Радуловић објашњава да Изетбеговић примењује исти рецепт који је његов отац Алија Изетбеговић користио када је стварао независну БиХ.

– Играчи су практично исти као у време рата. Сетите се да је и Осама бин Ладен имао босанска документа која му је током рата издао службеник амбасаде у Бечу. Сада је актер Бакир Изетбеговић јер је откривено да је амбасада БиХ у Исламабаду издала 3.000 лажних виза. Балканска рута за мигранте је и те како жива, а последњи терористички напади показују да су многи радикални исламисти и терористи дошли до Европе као лажни мигранти – објашњава он.

Извор: Курир.рс / Ивана Кљајић