Србија

ВУЧИЋ РАЗБЕСНЕО ЗАПАД ЗБОГ КИНЕ! Ово му никад неће опростити: Ми смо независна земља која…

Каже да зна да његово писмо кинеском председнику није добро примљено.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је свестан да његово писмо кинеском председнику Си Ђипингу о Хонг Конгу није добро примљено у Европи и Америци, али је и упитао – како мислимо да добијемо подршку Кине за територијални интегритет Србије, а да ми не подржавамо политику једне Кине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитан да одговори на питање новинара Јакше Шћекића да ли је размишљао како ће друге државе гледати на тај потез и да ли ће то Србији доћи на наплату, Вучић је узвратио питањем да ли се слажемо да Кина треба да нас подржи око интегритета Србије.

– Слажете ли се с тим да Кина треба да нас подржи око интегритета Србије? А како мислите да добијемо подршку Кине за интегритет Србије, а да не подржимо политку једне Кине? Како мислите да добијете да три године људи примају плату у смедеревској железари, уместо да држава баца 12 милиона евра месечно, а да не подржавате политику једне Кине? – запитао је председник.

Каже да зна да његово писмо кинеском председнику није добро примљено, ни у Европи, ни у Америци, али да он води политику „независне земље која гледа своје интересе“.

– Када би ми неко од њих рекао да ће да подржи интегритет Србије, верујте ми, с лакоћом бисмо знали да кажемо све најлепше о свакој од тих земаља на сваки могући начин – рекао је Вучић.

Овако се, додаје, Србија “кристално јасно” налази на европском путу, али да има и нека од својих ограничења који се тичу пре свега очувања територијалног интегритета.

 

Извор: Тањуг