Србија

УДАРНА ВЕСТ! Данас заседа Кризни штаб! Ево које мере би могле бити укинуте! ОВО МОРАТЕ ЗНАТИ!

Седница Кризног штаба почиње у 9 сати и ово је прва седница после откривања британског соја короне у Србији.

На дневном реду биће анализа актуелне епидемиолошке ситуације, анализа како тече вакцинација, а речи ће бити и о могућности попуштања протиевпидемиолошких мера, посебно у светлу предстојеће фудбалске утакмице Црвена звезда – Милано, која треба да се игра 18. фебруара пред публиком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је раније да ће на седници Кризног штабапокренути питање о евентуалном укидању мере за улазак у Србију из Мађарске уз негативан ПЦР тест.

Брнабић је у Скупштини Србије, одговарајући на посланичка питања, рекла да ће замолити медицински део Кризног штаба да погледа тренутне епидемиолошке параметре у Србији и Мађарској.

Директорка Института “Батут” др Верица Јовановић рекла је да ће теме бити ток вакцинације и праћење епидемиолошке ситуације у нашој земљи.

“Као и увек, кључно питање и тема је праћење епидемиолошке ситуације у земљи и анализа по окрузима, тренд опадања позитивних случајева, капацитет у болницама и на основу свих тих анализа се доносе стручне препоруке и препоруке свим осталим члановима Кризног штаба”, рекла је Јовановић у емисији “Четвртком у 9” на РТС-у и додала:

“Наравно, на доношење закључака утиче много фактора, један од главних и најјачих је здравствени фактори и претња у односу на ширење епидемије, томе се са посебном пажњом приступа и води рачуна од почетка епидемије”.

Када се ради о фудбалској утакмици Црвене звезде и Милана, доктор Предраг Кон, један од чланова Кризног штаба, рекао је да су минималне шансе да се то деси пред публиком на стадиону.

Иако је УЕФА дозволила 30 одсто публике на стадионима, што би у Звездином случају било преко 16 хиљада навијача, доктор Кон сматра да публике неће бити.

”Видећемо. Није реално”, рекао је раније доктор Предраг Кон.

Према најновијим информацијама, у Србији је јуче регистровано још 1.592 нова случаја коронавируса од 10.637 тестираних, а нажалост преминула је још 21 особа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо