Србија

НАСТАО ХАОС НА ЈУЧЕРАШЊЕМ СУЂЕЊУ ЗА УБИСТВО ПЕВАЧИЦЕ: Вештак шокирао све присутне својим одговором! Судија остао у неверици!

Не могу да искључим да је Јелену Марјановић убило више особа и са више предмета, рекао је у петак судски вештак Зоран Станковић, који је у Вишем суду изнео мишљење о убиству певачице која је 2. априла 2016. године усмрћена на насипу у Борчи, а за које је оптужен њен супруг Зоран.

– Она је убијена на суров и монструозан начин, а о томе говоре повреде које су јој нанете по глави. Умрла је у тешким мукама – рекао је Станковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да је заједно са колегом Миланом Куњадићем размотрио око 20 ЦД са фотографијама и видео-снимцима, након чега су утврдили да је певачици нането осам смртоносних повреда по глави и то у каналу у којем је и нађена, а не на неком другом месту, како се спекулисало.

– Прво су јој нанете две повреде шиљастим предметом док је нападачу била окренута леђима на трави. Једна на десном лакту, друга на темену док јој је капуљача била на глави и то је изазвало пробојно нагњечење. Након тога великом брзином јој је нането осам повреда док је била у каналу, такође леђима окренута ка нападачу, а четири ударца су јој разорила мождано ткиво. Ово је извршено шиљастим оруђем, које можда има два краја. На глави су видљиви ударци у облику латиничних слова В, па Л и цртица – нагласио је судски вештак и додао да не може да говори о траговима крви јер није имао увид у ДНК анализе, али да је утврђено да је певачица добила и лакше повреде док је покушавала да се одбрани.

Он је истакао да је жртва умрла због нагњечења и разарања можданог ткива, као и због прелома лобање, и да је и само један од удараца које је добила по глави могао бити кобан, а да полицијски пси нису могли да нањуше њено тело јер је било под водом. Једног од адвоката оптуженог Зорана Марјановића занимало је да ли Станковић мисли да је Јелену можда убило више нападача и то са више оружја, на шта је он одговорио потврдно.

Вештак шокирао судију незнањем

Судија је питала вештака Милана Куњадића којом брзином може да иде дете од пет година нормалних ходом, с обзиром на то да је он дипломирани физикохемичар.

– Не знам, ја бих га прошетао – рекао је он, а судија се тиме шокирала и рекла да не разуме како он то не зна, па су адвокати предложили да се за то доведу стручњаци са Саобраћајног факултета или са ДИФ, а судија је рекла да би то било могуће.

Иначе, први судски вештак који је јуче сведочио у Вишем суду је бивши министар одбране, који је био у влади Војислава Коштунице од 2005. до 2007. године, а адвокати Марјановића су га питали колико је обдукција радио јер се појављивало много лажних стручњака, на шта им је он одговорио да је имао око 7.000 случајева.

 

Извор: Република.рс