Србија

ДОБРЕ ВЕСТИ! ЕУ шаље помоћ Србији! Ево о чему се ради

Фото: Pixabay.com

Београд — Влада Србије, Делегација ЕУ у Србији и Канцеларија УН за пројектне услуге (УНОПС) потписали су споразум о ангажовању око 200 здравствених радника.

Они ће у наредном периоду помагати у борби против епидемије Ковид-19, саопштило је Министарство за европске интеграције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уговор о ангажовању здравствених радника потписали су министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.

Споразум обухвата финансирање запошљавања до 200 додатних здравствених радника како би се повећали капацитети Србије за борбу против КОВИД-19.

Ти радници ће бити ангажовани на период од шест месеци, а средства које је ЕУ за то определила је око милион евра.

Споразум има за циљ повећање капацитета националног здравственог система како би што боље одговорило на дуготрајну кризу.

Кроз програм биће набављена и додатна приоритетна медицинска и немедицинска опрема, а пружаће се и техничку, као и саветодавна подршка ресорним државним институцијама за спровођење набавки везаних за КОВИД-19.

Споразум је уз министра Јоксимовић и амбасадора Фабриција потписала и Микела Телатин, шеф Канцеларије УН за пројектне услуге (УНОПС).

 

Фото: Pixabay.com
Извор: ТАЊУГ