Србија

КРИЗНИ ШТАБ УПОЗОРИО! Избегавајте ову врсту хране!

– На почетку ове кризе формиран је Кризни штаб Владе, медицински и економски. Медицински део проблема са којим се сусрећемо, у формалном смислу то је радно тело Владе, који по пословнику може да ангажује различита стручна лица, то су ангажовани чланови КШ, они се ангажују као неко ко ће помоћи у остваривању задатака и због којих је радно тело формирано. Ово што је изашло у медијима су изабрани чланови КШ, али постоји велики број ангажованих из реда епидемиолога, инфектолога, анестезиолога, интензивиста, не само медицинске струке. Имамо ту колеге који се баве социјалном проблематиком, научним радовима, веома респектабилан број најстручнијих ангажованих људи који помажу раду. – истакао је Гојковић на конференцији.

На Западном Балкану јесте повећан број оболелих, цео Западни Балкан има нешто већи број оболелих него остали део Европе, иако свуда поново расте број оболелих. Што се тиче питања везано за изјаву председника, он, као и сви ми, жели да се ситуација што пре доведе у оптималан ниво. Оно што смо у периоду између 5. и 10. јула увели, да нам треба 2-3 недеље за резултате о којима смо тада причали, изјава се може подредити тренутку у ком се сад налазимо. Борба неће бити кратка, али налазимо се на добром путу- , додаје Гојковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је Гојковић рекао велики број преминулих у Србији је имао проблем са гојазношћу.

– Нажалост, велики број наших пацијената који су преминули имали су вишак килограма. Гојазност се већ може сврстати у дијагнозу. Интензивно последњих година радимо на усвајању здравог стила живота, покушавамо да све више едукујемо младе и старије како да се хране, да избегавају брзу храну и све оно што доприноси повећању броја килограма – завршава Гојковић.

– Важно је да успемо у томе да грађане оријентишемо на физичку активност како би се смањила гојазност – каже Гојковић.

Извор: Ало.рс