Србија

ВУЧИЋ О ЗАХТЕВУ ЛЕКАРА ЗА СМЕНУ КРИЗНОГ ШТАБА: Ти напади долазе од кибицера и нерадника, знате ли неког бољег

Александар Вучић је вечерас гостујући на РТС, говорећи о отвореном писму у којем су лекари окупљени у групу “Уједињени против ковида” затражили смену Кризног штаба, рекао да се ту говори о “иживљавању над најбољима од нас”.

Он је истакао да се у Србији никада не поштује рад, успех, марљивост.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Знате ли неког бољег доктора од Кона, Дарије Кисић Тепавчевић, Горана Стевановића….. То су дивни и фантастични лекари и епидемиолози”, рекао је Вучић одговарајући на критике које су лекари упутили на рачун Кризног штаба чију су они чланови.

Он је рекао да неће да дозволи да те критике остану без одговора.

Напади, како каже, долазе по обичају од кибицера и нерадника, али међу потписницима петиције за смену Кризног штаба, наравно, има и часних људи.

“Није питање њих 300… Грађани треба да знају да у Србији имамо 90.000 лекара и медицинских сестара”, истакао је он наводећи да се међу потписницима петиције могу наћи директори из периода 2008-2012.

“Ни линолеум у лифту нисте променили, да не говорим о гама ножу. Да не причам колико су стручни неки од лица од Оливера Дулића па даље, који су уништили Србију. Горан Стевановић није изашао из болнице пет месеци, не излази из скафандера. Њега ћете да критикујете, зато што ради, зато што се бори. Уништили су нам политичари и аплауз за лекаре”, рекао је Вучић.

Указао је да су Предраг Кон и други изложени великом притиску на конференцијама за штампу, где се неки не интересују за стварне податке, већ само за нападе на њих, са циљем рушења репутације.

“Нећете моћи да срушите репутацију најбољих. Оставите ове лекаре на миру”, рекао је Вучић.

Извор: Нова.рс