Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО НАЦИЈУ! Ево шта Албанци траже од Србије

Председник Вучић обратио се из Париза у укључењу уживо.

– Имали смо тежак разговор. Албанска страна је изашла са захтевима које смо записали. Погледајте ово: Очување територијалног интегритета и Устава Косова, признање, чланство у УН, признање од стране других земаља – прочитао је Вучић папир са захтевима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је рекао да је захвалан Макрону и Меркеловој на покушају да све доведу за преговарачки сто, али да Србија неће пристати на ултиматуме.

– Мораћемо да разговарамо, али списак албанских захтева је за нас само списак лепих жеља – рекао је Вучић.

Вучић у Паризу

Председник Србије је истакао да они који мисле да је у реду да Србија изгуби све, неће остварити своје планове.

– Поносан сам на наши тим који је дошао у Париз. Поручујем грађанима да не брину. Бранили смо интересе Србије на најбољи могући начин.

Протести
Вучић је рекао да није никаква тајна да би у Хрватској волели да виде промену власти у Београду и да се управо зато у њиховим медијима води кампања којом се величају протести и позива на паљење Србије.

– Многима не одговара јака Србија. Наравно да су ангажовали све своје снаге како би урушили нашу земљу – каже Вучић.

Председник истиче да неће дозволити довођење тајкуна на власт путем силе и улице.

Корона

Председник Србије осврнуо се на оптужбе доктора Зорана Радовановића да се број преминулих од короне лажира.

– Понудили смо доктору Радовановићу да поведе Кризни штаб. Рекао је да му не пада напамет. И шат сад?! Сад ће да критикују и да се држе по страни јер немају храбрости да преузму одговорност – рекао је Вучић.

Председник је апеловао на људе да не излазе на улице и да се не окупљају јер Србија више нема места по болницама у случају ширења заразе корона вирусом.

– Апелујем на људе, немамо више места по болницама. То што раде је неодговорно и доћи ће нам на наплату тек за недељу, две, а остали смо без капацитета. Не знам шта желе ти људи, да идемо по кафићима, да излазимо, понашамо се неодговорно и ширимо заразу?! То је неодговорно – рекао је Вучић.

Хибридни рат
– Против Србије се води хибридни рат – рекао је Вучић.

Председник је рекао да тајкунски медији пласирају лажи којима покушавају да дестабилизују Србију, иако им то неће поћи за руком.

– Објављивали су да полиција долази са воденим топовима, да је мој брат усликан на тераси Председништва иако су то били официри Војске Србије, да је оном малом преминуо отац јер нема респиратора што је лаж, а тај дечко је малтретирао свог професора у школи, гурао му прст у уста и називао га курвом. Имамо и криминалца, лажног пољопривредника Слобу Робију. Срамота кога су све тајкунски медији прогласили за хероје протеста закључио је Вучић.

Извор: Ало.рс/Д.Н.