Србија

ДА ЛИ ЈЕ СРБИЈА КУПИЛА ОРУЖЈЕ ИЗ КИНЕ? Хитно се огласио председник Вучић

Немам посебан коментар о Удруженој опозицији Србије, каже председник Србије Александар Вучић.

Он је тако одговорио на питање о новоформираном савезу, рекавши да је Србија слободна земља да свако може да се удружује, купује странке…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Радостан сам због тога. Једини што сам прочитао једну изјаву једног од лидера који је говорио о смени ауторитарног режима у Србији, па се питам јел су то они који не могу да се саставе док се три пута не потуку – рекао је Вучић.

Он је навео да је његов задатак као врховног команданта оснаживање војске Србије, која је данас „десетоструко јача него раније“.

О новој Влади Србије
Говорећи о формирању нове Владе Србије, он је рекао да „нагађа“ ко би могао да се нађе у министарским фотељама.

– Данас знамо нешто више, и верујем да ћемо следеће недеље разговарати са људима, и да се након тога донесе и одлука ко ће бити премијер и ко ће бити део владе – рекао је Вучић.

Како је казао, важно је да нова влада сачува стратешки пут Србије, а то је европски пут, али и да сарађује са другим партнерима.

Наводи и да би желео да у влади буде више жена него што је то данас случај, и да буде енергије и борбености.

– То треба да буду људи који хоће да трче по Србији, да разговарају са људима, и који размишљају како да Србији буде боље него њима – истакао је Вучић.

Кинеско наоружање
На питање о куповини наоружања из Кине, и критикама амричке амбасаде у вези са тим, Вучић каже да „сваки пут када хоћемо да купимо нешто, чујемо критике“.

– Ми то нисмо купили, размишљамо да купимо. Узгред, ти системи се не налазе на америчкој листи када је у питању трговина оружјем – истакао је Вучић.

Извор: Блиц.рс