Србија

УДАРНА ВЕСТ! Најновије одлуке кризног штаба! Ево шта ће бити са онима који се враћају из иностранства, и како ће ученици ићи у школу

КРИЗНИ штаб за борбу против корона вируса донео је одлуку да неће бити уведен карантин нити обавезан негативан ПЦР тест за наше држављане који се враћају са одмора из Хрватске и Црне Горе, али је усвојио препоруку да ђаци од повратка из иностранства у Србију 10 дана похађају наставу онлајн.

Дакле, део који се тиче деце која се враћају из иностранства је на нивоу препоруке, а не обавезе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То практично значи да родитељи треба да буду одговорни, и да инача мере температуру деци и не шаљу их у школу ако имају повишену температуру или било који од симптома болести.

Продужава се рад трговинских објеката до 23 часа, а угоститељских објеката који имају баште до 01, такође је данашња одлука Кризног штаба.

Међу новим усвојеним мерама је и да се окупљања са досадашњих 10 особа на отвреном и у затвореном простору повећају на 30.

И ова мера ступа на снагу данас.

Болнице у Србији се полако враћају нормалном режиму рада, а поједине ће и надаље остати за ковид пацијенте.

Како је речено на Кризном штабу, КЦ Драгиша Мишовић и болница на Бежанијској коси и надаље ће радити у ковид режиму, а у унутрашњости ће по потреби, уколико избије жариште, болнице изнова примате само оболеле од корона вируса.

 

Извор: Новости онлине