Србија

Амерички амбасадор питао шта следеће да једе, Дача га уништио коментаром

Амбасадор САД у Србији ​Ентони Годфри​, непрестано на свом званичном Твитер налогу објављује фотографије и видео снимке из места у Србији, у којима проба различите специјалитете. Судећи по његовим објавима, рекло би се да му посао није претерано компликован, чим има времена да обилази ресторане и кафане. Његова последња објава изазвала је мноштво реакција корисника ове друштвене мреже, а међу њима нашао се и коментар прослављеног српског ватерполисте Данила Икодиновића.

Наиме, Годфри је поделио видео снимак на којем једе ћевапе и од својих пратиоца на Твитеру тражио је предлог, где и шта да једе у Шумадији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Од свег посла, којег има на претек, умало да заборавим на фанове моје гурманске дипломатије 🙂 прошла недеља ми је још у свежем сећању а сутра путујем у Шумадију. Слушам предлоге!”

Дача Икодиновић му је упутио крајње реалан предлог, те написао:

“Узмете 60.000 динара, то су две реалне просечне плате у Србији, не оне Вучићеве. Претпоставка је да имате жену и двоје деце. Пробате да преживите месец дана, ето у Шумадији где сте се запутили. У БГ бисте морали да просите да бисте изгурали месец. Да лепо спознате живот у Србији”.

Коментари су се низали један за другим, па су тако многи Годфрију поручили да његове објаве о храни представљају “одвратни цинизам и чисто иживљавање”.

Такође, поједини коментаришу, да у земљи у којој најмање 30 одсто становништва гладује, амерички амбасадор упорно објављује своје гурманске догодовштине.

“Вероватно је често био гладан кад је био дете, да не употребим тежу фразу која би свакако више одговарала”, један је од коментара корисника Твитера.

Било је и оних који су Годфрија подсетили да се налази у земљи где дечку ломе руке и ноге, а да јавност за то сазнаје после 20 дана.

“Брат председника купује земљу по Војводини, причају паори, млади одлазе. На делу је покушај отимања странке ДС-а, наравно криминалци скупљају сигурне гласове, а ви се шегачите?”, упитао је амбасадора САД један твитераш.

Извор: Нова