Србија

На овај број телефона ПРИЈАВИТЕ СВАКОГ КО КРШИ КОВИД МЕРЕ!

Више од 100 грађана пријавило је кршење прописаних превентивних мера у циљу заштите од корона вируса, након позива Кризног штаба за заштиту јавног здравља

Током првих 24 сата Контакт центру за инспекције, чији је телефон 011/63-50-322, стигло је више од 100 пријава, које су се односиле углавном на већи број окупљених у затвореном простору, непоштовање социјалне дистанце и неношење заштитне опреме.

Инспекције ће, како се наводи у саопштењу, хитно реаговати на основу тих пријава.

Контакт центар републичких инспекција је јединствено управно место за све 44 инспекције, где грађани и привреда могу да изјаве сумњу у законитост или усклађеност са појединим обавезујућим прописима.

Оснивање Контакт центар за републичке инспекције једна је од планираних активности у реформи система инспекцијског надзора, а почетак рада убрзан је у циљу заштите грађана и привреде од несавесног понашања током пандемије.

Контакт центар покренула је Влада у марту, у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе, Јединицом за подршку Координационој комисији за инспекцијски надзор, Канцеларијом за ИТ и еУправу и НАЛЕД-ом и, а уз подршку Европске банке за обнову и развој.

Извор: Информер.рс