Свет Спорт Србија

СКАНДАЛОЗНО: Американци срамно извређали ЂОКОВИЋА!

Новак Ђоковић је на старту Ју Ес опена победио Дамира Џумхура 3:0

Током меча први тенисер света је био мало нервоза, иако је ривалу препустио само шест гемова. Разлог је судија, који је имао много среће, јер је могао да награбуси с обзиром на то колико је изнервирао Новака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, оно што је изнервирало Новакове навијаче широм света, је речник којим је америчка новинска агенција Асошиејтед прес то описала.

Наиме, када га је судија опоменуо да је потрошио време предвиђено за сервис, Ђоковић се продрао у правцу своје ложе. АП је то назвао – лајањем.

– Није знао за правило УС Опена о дозвољеном времену (25 секунди) између поена. Залајао је у правцу ложе и оним реткима на стадиону Артур Еш. На крају је урадио оно што ради целе 2020, победио је – написао је Асошиејтед преса.

Згрозило је ово Новакове навијаче широм планете, па су поједини и одговорили аутору редака Хауарду Фендрику. Али су, за разлику од њега, користили пристојнији речник.

Ђоковић признао „да је изгубио фокус“, те да се „продрао два пута због стреса“, јер није знао да је, за разлику од Сининати мастерса који је одржан на истим теренима у Њујорку, на УС Опену судијама наложено да се стриктније придржавају правила о 25 секунди између поена.

– Зашто си покренуо штоперицу? – питао је Ноле арбитра Дамијена Думусоу, указујући да је на претходним мечевима играч имао више времена за брисање зноја и припрему сервиса него на УС Опену.

Судија му је одговори да је све „намерно убрзано на УС Опену, како би се мечеви брже одвијали“, на шта му је Ђоковић рекао:

– Сад се то другачије?! Али, зашто? Није било никаквог обавештења о томе… Хвала што сте нам јавили!

И онда после свега осуђују Ђоковића због оснивања нове уније тенисера. О срамном понашању пре јадном од најбољих играча у историји да не говоримо.

Извор: Информер.рс