loading...
Регион

РЕГИОН СЕ ТРЕСЕ! Грчка се додатно наоружава: СПРЕМАЈУ СЕ ЗА РАТ СА ТУРСКОМ!

Грчка ће ојачати своје оружане снаге куповином нових система наоружања и повећањем броја професионалних војника за 15.000 током наредних пет година, најавио је премијер те земље Кирјакос Мицотакис, у ситуацији када владају повишене тензије између Грчке и Турске у источном Медитерану.

Конкретно, Грчка ће набавити 18 ловачких авиона “рафал”, који ће заменити већ времешне “мираже 2000”, као и четири нове фрегате, уз ремонт четири већ постојеће, затим четири поморска хеликоптера “ромео”противтенковско наоружање за копнене снаге, торпеда за ратну морнарицу и пројектиле на навођење за ратно ваздухопловство, наводи “Екатимерини”.

Мицотакис је ово најавио у говору којим је требало да отвори Међународни сајам у Солуну који је због пандемије корона вируса отказан.

Како преноси Танјуг, број присутних у публици био је ограничен на 50, а сви су носили заштитне маске и придржавали се мера друштвеног дистанцирања.

Мицотакис је рекао да ће Грчка привреда добити финансијску инјекцију вредну 6,8 милијарди евра, и истакао да промена приоритета у корист издатака за одбрану не значи и промену економских циљева.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...