loading...
Србија

УДАРНО! Овај град у Србији поново увео ванредну ситуацију

ОПШТИНА Трстеник поново је увела ванредну ситуацију, потврђено је “Новостима”. До ове одлуке која је донета данас, само две недеље након што је у општини укинуто ванредно стање, дошло је услед погоршане епидемиолошке ситуације на територији Трстеника на шта указује и последњи извештај Завода за јавно здравље Крушевац.

-Од почетка епидемије је на територији наше општине регистровано 109 пацијената позитивних на КОВИД-19, а међу 11 новоболелих у читавом Расинском округу, 10 из Трстеника-наводи Милена Турк,председница општине.

-Испитивањем контаката оболелих,доказано је преношење болести у кафићима, забележено је и непоштовање прописаних превентивних мера код грађанства.

Турк наводи да је донета одлука о проглашењу ванредне ситуације и да су предузете посебне мере како би се спречило даље ширење вируса. Суграђане моли да се придржавају прописаних мера како би се што пре изборили са пандемијом.

Према подацима ЗЗЈЗ Крушевац у задња 24 сата потврђена су 3 новобоелела,а међу њима два у општини Трстеник и један случај у Крушевцу.

Од почетка епидемије у Расинском округу забележено је 1.487 случајева КОВИД-19,а тренутно је под здравственим надзором 4.282 особе. Излеченим се сматра 1.409 лица.

Извор: Новости