Србија

ДА ЛИ ЋЕ СРБИЈА ПРИЗНАТИ КОСОВО? Председник Вучић открио све!

Они кажу признајте Косово, а добићете ништа, а ваш нараод биће изложен погрому као 17. марта… Мислим да не морам да говорим шта је одговор Србије на тако нешто – рекао је председник Србије Александар Вучић јутрос.

Како каже, из Приштине добијате одговор да они неће ни да причају, „а то смо потписали у Вашингтону, имамо и бриселски споразум“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитан да прокометарише изјаву специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака да Брисел од председника Србије Александра Вучића очекује „далекосежну одлуку“ по питању Косова и Метохије и да се српски председник с правом пита да ли ЕУ нуди европску перспективу заузврат, Вучић каже да позиција Лајчака није једноставна и „није му лако“, када добије проуке из Приштине да неће да разговарају.

Суштина је у томе да Албанци очекују да неко притисне Србију да каже нема проблема и да потпише признање Косова – рекао је Вучић и нагласио да се тако нешто неће десити.

Ипак, он је рекао да очекује „коректан разговор као и увек“, а оно што је важно јесте да се нада да ће ЕУ разумети да не може неко да потпише споразум, а да затим доноси резолуцију којим негира постојање српских општина или каже да Србија треба да призна независност Косова.

– То су немогуће ствари, Србија је спремна да разговара о различитим компромисним рећењима, а не једнострана порука Србији. Порука Србији признајте Косово, а при томе добићете ништа и ваш народ ће бити изложен погрому, као што је био 17. марта, мислим да не морам ни да говорим шта би био и шта је одоговор Србије – поручио је Вучић.

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс