Србија

ОГЛАСИО СЕ ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ! Ево шта је рекао о новој влади! ОВО СЕ НЕКИМА НЕЋЕ СВИДЕТИ!

ПРЕДСЕДНИШТВО Српске напредне странке данас би требало да донесе коначну одлуку са ким ће од партнера формирати нову владу.

Уочи заседања, лидер напредњака Александар Вучић поручио је да у СНС постоје особе које мисле да имају закупљену министарску фотељу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Било је много корупције и многи су лоше радили или уопште нису радили. Због тога ћу препоручити значајније промене него што се очекује, што ће моћи да се види – навео је Вучић.

Према нашим информацијама очекује се да буде речи и о томе ко би од функционера СНС могао да заузме ресоре у будућем кабинету у Немањиној 11. Такође, вероватно ће се разматрати и избор председника Народне скупштине, што би била увертира за склапање мозаика извршне власти.

Седница Скупштине на којој би био изабран њен председник, могла би да буде током ове недеље, могуће 8. или 9. октобра, јер су тих дана посланици који желе да се вакцинишу против грипа, позвани да то обаве у просторијама парламента. Постоји, међутим, и опција да се седница одржи следеће недеље.

Руководство најјаче политичке опције у држави окупиће се данас у 17 часова, а подсетимо да су се досада у табору напредњака разматрале опције да они формирају владу само са мањинама или да склопе савез са блоком СПС-ЈС или са СПАС Александра Шапића.

Помињала се и варијанта концентрационе владе, која би имала орочен мандат, а у коју би ушле све поменуте опције, али и појединци који формално нису у странкама које чине владајућу већину. Крајњи рок за формирање кабинета у Немањиној 11 је 3. новембар.

 

 

 

 

Извор: Новости.рс