loading...
Србија

Ужас код Вршца! МЛАДИЋ СИЛОВАО РОЂЕНЕ СЕСТРЕ ОД 5 И 15 ГОДИНА!

Данијел Жака (23), из Марковца код Вршца, правоснажно је осуђен на јединствену казну од 13 година због силовања и обљубе своје две рођене сестре од 5 и 15 година.

Овом одлуком Апелационог суда у Београду преиначена је пресуда Вишег суда у Панчеву којом је Данијел, иначе ометен у развоју, био осуђен на јединствену казну од 14 и по година затвора због кривичних дела силовање и обљуба над немоћним лицем, пишу “Новости”.

Оштећене су упућене да имовинско-правни захтев остварују у парничном поступку – наводи се у овој одлуци Апелационог суда објављеној на његовом сајту.

Суд, иначе, није дао образложење ове одлуке.

Злостављање девојчица су полицији средином децембра 2018. пријавили радници Специјалне школе у Вршцу, коју старија девојчица, која је такође ометена у развоју, похађа. Испричали су да се чудно понашала у школи, па је психолог разговарао са њом. Кроз причу се сазнало да је брат већ дуже време сексуално злоставља. Данијел је ухапшен 14. децембра у породичној кући у Марковцу, где живи с родитељима и још петоро браће и сестара.

– Управо је у тој кући месецима силовао своје сестре. Користио је прилику кад никог није било код куће – навели су тада истражни органи.

 

 

 

 

Извор: Новости.рс

loading...