Србија

Вучић најавио! СРБИЈА ЋЕ НАБАВИТИ РУСКУ ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОРОНЕ? Ево о чему је реч!

– ПРЕГОВОРИ Србије са Русијом око набављања вакцине Спутњик 5 против корона вируса су у току – рекао је председник Србије Александар Вучић.

У разговору за агенцију ТАС С Вучћић је рекао да Србија разговара и са осталим земљама о вакцини, укључујући и Русију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– На пример, када је почела кампања против руске вакцине, ми смо већ разговарали о њој. Рекао сам тада да бих могао да прихватим, али само ако одобре српске здравствене институције. Надамо се да ће вакцина бити спремна у октобру или новембру, када фаза три тестирања вакцине буде готова – рекао је председник Србије.

ТАС С додаје да је Вучћић спреман да се у Србији користи било која вакцина против Ковид 19 која је ефективна и да је заинтересован за долазак руске у Србију што пре је могуће.

– Министарство здравља разговара са компетентним руским стручњацима на ову тему – додао је он.

Проналазак вакцине ће за резултат донети крај економским проблемима, појачање веза између Србије и Русије, сматра председник Србије.

– Волео бих да честитам руским научницима на овом достигнућу и хвала им на подршци – додао је Вучић.

Он је додао и да ће Србија наставити да развија партнерске односе са Русијом, као и да је током недавне посете европског комесара за проширење Београду рекао да је поносан на пријатељске односе са Русијом иако Србија у вези тога критикована у извештају Европске комисије о Србији.

– Немам тајни у вези тога. Као што и у Русији кажем да је Србија на европском путу, тако и европским званичницима кажем да ће Србија наставити да развија партнерске односе са Русијом. И поносан сам на то – рекао је Вучић.

Он је истакао и да је Београд и Москва одржавају блиске контакте на високом нивоу, као и да је српска страна информисала Русију о разговорима у Вашингтону.

– Нико у Русији, укључчујући председника Путина, нам није ништа рекао – рекао је Вучић.

 

 

 

 

Извор: Тањуг