Србија

АЦА ЛУКАС ПРЕТИ: Ако дођу извршитељи, скочићу са терасе!

Фото: Јутјуб

Фолк звезда Аца Лукас (52) данас је доживео велику непријатност када су му извршитељи дошли до стана на Вождовцу, како би наплатили наводно дуговање које има према Дејану Поповићу Тигру. Лукасу је услед стреса који је доживео позлило, те је реаговала Хитна помоћ.

Наиме, Ацу је телеграф.рс затекао у видно лошем здравственом стању, лежао је у кевету, док је са њим била његова адвокатица Јована Ралевић. На самом почетку разговора, Лукас је објаснио како је дошло до извршења и какву је, по његовим тврдњама, малверзацију извршио Дејан Поповић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пре пет, шест година сам узео паре на камату од зеленаша, наравно Дејана Поповића Тигра, он је познат свима као зеленаш. Узео сам 40.000 евра, потписао да му вратим 80.000 евра. То сви знају, то није никаква тајна, да сам ја коцкао, трошио паре и враћао. Ја сам потписао то и вратио му 80.000 евра за десет месеци. Пошто смо били у добрим односима и знали смо се, нисам узео папир који сам потписао за дуг када сам му вратио паре, једноставно сам заборавио. Ни на крај памети. После две, три године, када смо због неког другог случаја захладили односе и престали да се дружимо, он је тај папир активирао и тужио ме и добио ме, јер има потпис.

 

View this post on Instagram

 

Dobro veče Kotor… Pozdrav za sve prijatelje

A post shared by dejan popovic – tigar (@dejan_popovic_tigar) on

– Човек је естрадни магарац, он воли да се дружи са естрадом, и када сам ја престао да се дружим са њим, њему је било криво и то је активирао. Тужио ме је за 80.000 евра, иако сам ја узео 40.000. Морао сам да потпишем папир на 80, јер он не сме законски да има папир да ми је дао паре на камату – објаснио је Аца.

– Имао је на суђењу и лажног сведока, мени нису ни стизали позиви, у сваком случају он је активирао те извршитеље и они сад ту мене малтретирају. Да дам оно што сам вратио. Покушавам на све правне начине да видим како могу да се искобељам из тога, јер нећу да му дам оно што сам му већ вратио. За то постоје бројни сведоци, али ја нисам узео папир који сам потписао назад, када сам му вратио паре – покушао је да исприча Аца како га је Дејан добио на суду, а онда је његова правна заступница Јована Ралевић објаснила проблем:

– Аци је онемогућено да учествује у поступку, јер није примао позиве због промене адресе, на стару адресу су му стизали позиви. Без његовог знања је донето решење о извршењу. Самим тим није уложио приговор. Након овога, поднећемо кривичну пријаву за зеленашење – рекла је Ралевићева.

– Ово судство поспешује зеленашење, а ови извршитејли се понашају као утеривачи дугова из 90-их, гори су од тих утеривача. Не знам којим ћу путем ово да спречим, али мени неће нико узети оно што је моје. Све дугове које имам, ја их враћам, као нормалан човек. А оно што сам већ вратио да поново плаћам, то не долази у обзир, то се неће десити – додао је Лукас.

Фолкеру је позлило услед расправе са извршитељима и почео је да осећа срчану тегобу, због чега је позвао Хитну помоћ.

– Позлило ми је овде, морао сам да зовем Хитну помоћ, притисак ми је био преко 200, у сваком случају ЕКГ ми је био лош и јак напад сам добио. Из простог разлога зато што сам у праву, ја не могу да верујем да не постоји правни лек за овакве ствари. Ја сам имао проблем зато што путујем због посла и нисам добијао позиве за суд, нисам имао појма да имам суђење. Живео сам на једној адреси, а позиви су и даље стизали на стару адресу. Нико није примао пошту – рекао је Аца.

– Од докторке су тражили да им да званично извештај о мом стању. Потписала је извршитељима, у њихов записник је унела какво му је стање – рекла је адвокатица Јована Ралевић.

– Сада ће да закажу ново извршење. Ако се то деси, ја ћу да скочим са терасе! Ја нећу дати паре које нисам дужан! Ја се не плашим ни њега ни његових зеленаша. Пре четири године је дао 5.000 евра клинцима у Земуну да ме пребију са бејзбол палицама. Али су момци узели капару 2.500 евра и донели мени, јер ме знају и неће то да ураде. Не бојим се таквих клошара и лажних криминалаца и реците му слободно да ми ништа не може. Нити се бојим њега ни његовог тутора, а он зна ко је његов тутор. Поднећу сад кривичне пријаве зато што су зеленаши, каматаши и зато што су уништили многе људе, мене не могу да униште и неће ме уништити – закључио је Лукас.

Извор: Блиц