Србија

ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ ЛЕКАРА! Нове пандемије нас чекају у наредних 10-15 година!

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је да је неопходно подићи свест људи о заразним болестима као и да нас чека тежак период пандемије

Гостујући на телевизији Пинк, навео је да је неопходно поштовање већ постојећих епидемиолошких мера како би се број оболелих од коронавируса смањио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Евидентно је да морамо радити на повећавању свести становништва када су заразне болести у питању. СЗО је најавила да ће у наредних 10 до 15 година бити још епидемија и пандемија ове врсте – истакао је Ђерлек.

Када је реч о последицама коронавируса, имунолог и члан Кризног штаба Срђа Јанковић је изјавио да последице од ове болести постоје, међутим најчешће се одражавају на оболеле који су имали тежу клиничку слику. Демантовао је и наслове појединих медија да корона не оставља последице и објаснио да то све зависи од случаја до случаја.

– „Корона не оставља последице.“ Није тачно! Последице могу да се десе. Једном значајном делу људи ће се и десити, срећом, не свима. Један значајан број људи који оболи од ковида 19 заиста може да остане са трајним последицама по здравље – рекао је Јанковић.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс