Србија

Сјајне вести! СТИЖЕ НОВИ АУТОПУТ! Покренут тендер за израду генералног пројекта „Вожд Карађорђе“

Коридори Србије покренули су поступак јавне набавке за израду генералног пројекта са студијом оправданости за изградњу ауто-пута “Вожд Карађорђе“, који ће спојити централни део Шумадије са источном Србијом.

Тај аутопут биће најбржа веза Источне Србије са Централном и Западном Србијом, као и коридорима 10 и 11, саопштили су Коридори Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пут ће бити дугачак 220 километара, а градња ће бити подељена на пет деоница. Нова саобраћајница проћи ће кроз територије општина Лазаревац, Сопот, Младеновац, Аранђеловац, Топола, Рача, Лапово, Велика Плана, Свилајнац, Деспотовац и Бор.

Вршилац дужности директора Коридора Србије Александар Антић каже да је градња тог аутопута препозната као пројекат од посебног значаја за Србију, јер ће омогућити неупоредиво боље повезивање источних, централних и западних делова земље.

„То ће у перспективи донети још динамичнији развој локалних економија, смањење незапослености и још бољи амбијент за долазак инвестиција. Сама градња ове саобраћајнице, несумњиво ће отворити могућности за ангажовање локалних предузећа и радне снаге“, истакао је Антић.

Подсећа да отварање поступка јавне набавке за израду пројекта аутопута „Вожд Карађорђе“ долази у моменту када се у Србији интензивно ради на градњи аутопута на Коридору 11, затим на Моравском и Фрушкогорском коридору, саобраћајници Рума-Шабац-Лозница и Кузмин- Сремска Рача.

Сви ови пројекти који су у току, али и они који су у завршној фази припреме чине Србију огромним градилиштем и испуњавају циљеве из стратегије Србија 2025, навео је Антић.

Како каже, тај програм, уз иницијативу и лични ангажман председника Александра Вучића има за циљ да потпуно измени лице Србије, између осталог и кроз нову, модерну и разгранату мрежу путне инфраструктуре, чији ће аутопут „Вожд Карађорђе“ бити важан и незаобилазан део.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг