Србија

УВЕДЕН ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС: Забрана кретања од 19 часова до 5 ујутру у овој општини

Кризни штаб издао саопштење.

Кризни штаб општине Грачаница у саопштењу достављеном медијима истиче да се „забрањује кретање грађана ван кућа, станова од 19.00 до 05.00 сати, изузев у хитним и здравственим случајевима, изузимајући из ове мере здравствено, безбедоносно, правосудно и слично особље“, у циљу спречавања ширења ковида-19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, забрањује се улаз-излаз грађана и возила на територију општине Грачаница, изузев здравственом особљу, особљу безбедности, правосуђа и студентима, грађанима у случају хитних потреба, оператерима који врше јавне послове.

Забрањује се делатност гастрономије од 19:00 сати до 05:00 сати. Све јавне и приватне институције ће радити само са неопходним особљем, а то особље ће бити одређено одлуком сваке институције посебно.

Јавни превоз сме да саобраћа са 50 одсто капацитета, у складу са „Приручником за заштиту од ширења ковид-19“. Такси превоз сме да ради само са једним путником назад или три, ако су чланови исте породице.

Делимично су дозвољене културне активности одређених институција позоришта, библиотеке, галерије, ансамбли, балет, биоскопи, омладински центри, музеји, културни центри са групама и слично, користећи само 30 одсто простора/површина релевантних објеката за све активности (како у извођењу тако и на пробама).

Дозвољене су спортске активности у затвореном и на отвореном; могу се организовати тренинзи и такмичења у појединачним спортовима; до 20 људи може да учествује на затвореним тренинзима, док до 50 људи може да учествује на такмичењима на основу локалних и међународних спортских протокола и упутстава.

Дозвољена је делатност фитнеса и затворених базена за индивидуалне рекреативне активности користећи само 40 одсто простора.

Обавезује се Полиција да на сваком улазу излазу врши ригорозну контролу ради спречавања ширења инфекције, преноси радиоким.нет.

Кризни штаб упозорава да непоштовање ових мера у било ком случају подлеже казненим мерама.

Ова одлука важи до доношења друге одлуке, на основу процене епидемиолошке ситуације.

Извор: srbijadanas.com