Свет

ДОНЕЛИ СУ ОДЛУКУ! За улазак у земљу потребан негативан тест на ковид 19!

Словаци који улазе у домовину мораће од данас да покажу негативан тест на коронавирус не старији од 14 дана, према наредби које је издала Управа за јавно здравље (УВЗ).

„Људи који прелазе границе Словачке и имају изузеће од куће изолације или честог тестирања, мораће да покажу негативан резултат, било да је у питању ПЦР или антиген тест, не старији од 14 дана“, саопштили су из УВЗ, додајући да ће се уважавати тестови из Европске уније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Особе које често излазе из Словачке су углавном људи који живе у близини границе, ученици, студенти, особе које брину о другима, пољопривредници који имају земљу на 10 километара од словачке територије, уметници и остали радници који раде у сектору културе су изузети од кућне изолације или честог тестирања, пренела је агенција ТАСР.

Школе ће од данас бити отворене за ученике од 5. до 8. разреда, као и за средњошколце, уколико управе школа тако одлуче, пренео је УВЗ. Услов за школе је да ученици и један од родитеља ученика и школско особље покаже негативан ПЦР тест не старији од седам дана.

Ово се не односи на особе које су већ прележале коронавирус, али ће морати да поседују доказ да су оздравили. Школе које не желе да се придржавају овог правила, и даље ће се држати онлајн наставе.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг