Србија

ТУГА: Преминуо познати певач

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

У среду 20. јула, тачно две недеље након свог 51. рођендана, напустио нас је Мило Бакић.

Бата Глас, Бата Топ ФМ, Бата Рап&Соул…. Најаутентичнији вокал са ових простора, без икаквог умањивања значаја осталих колега, Бата је био највећи и најкомплетнији самостални продукцијски човек.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од краја ’80. година, па све до 2007. године, када је у тешкој саобраћајној несрећи после нешто више од 20 дана коме претрпео велике неуролошке последице, које су на жалост остале трајне.

Бавио се музиком и музичком продукцијом у свим облицима. Уз помоћ његовог знања, веровања и труда настале су групе као сто је 187, а бендови као сто су Марс Венус, Алпха Теам и сви бендови из периода ’90, који су у тада имали бар једно појављивање у медијима.

Бати могу да захвале на сваком дану сарадње, група ЦИА је сарадњом са Батом највећи успех направила са албумом „3“. Хип Хоп и Рап нашег града добио је простор кроз емисију коју је тада радио са својом (тада супругом) Весном на Пинк телевизији под називом „Рап&Соул“.

У присећању на рад са њим многи данашњи репери, који су зачетници овог звока у Србији, као Киза Робин Худ са радошћу га се сећају уве: Одрасли смо заједно, ишли смо у исту основну, знамо се из блока… Знам му дечји лик. Померио је стандарде музичке продукције, створи простор на местима где га није било за Хип хоп и Рап… волео је игрице, био је радостан, волео је живот…“

Карло Загорац, који се данас дефинитивно може сврстати у групу људи која је формирала Београдске трендове, са Батом је учествовању у покретању Хип хоп журки у старој доброј Џунгли, у Скадарлији, тамо је коначно било места за музику која је имала поштоваоце, али не и место за провод уз њу. На „Рап&Соул“ зуркама су се први пут појавили МЦ-еви. Скy Wиклух је на тим забавама био прво који се без имало задршке икада хватао за микрофон, ту су се саставили Скз, Тимбе и Ајс Нигрутин…Био је менаџер ЦиА и 187 бендова… Налазио је начин да сваки музички правац направи адекватан пролаз до публике на начин, да неизставно та музика буд прихваћена.

Чувени радио водитељ , спикер , ДЈ Бата, оне ман схоw…легенда Топ Фм-а, Радио Кошаве , Деејаy Миx-а , менаџер групе 187… аутор и водитељ тв емисије Рап анд Соул. Напустио нас је, а иза њега су остале невериватне зурке, много реклам и телевизијских и радијских, много бендова и песама којима је прузио прилику да највеци могуци аудиторијум заволи њихов звук.

Остале су колеге са свих радио станица које су постојале некад, али и сада, пријатељи, велики светски извођачи и сви људи који су га само и једном видели, остали су под утиском ове громаде невероватних вокалних и продукцијских способности, којаи је са собом носио радост, сарм и лепоту која се заувек памти.

Остао је и један млади човек који је за свој животни пут изабрао музику, мало другацију од оне коју је његов отац гајио у свим облицима, али једнако страствено, са разумевањем и много љубави.

Сахрана ће се одржати у суботу, на Бежанијском гробљу , а опело је у 11:30х.

Искрено саучешће породици и нека ти је вечна слава!

Извор: Блиц