Русија

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ! Руси направили вакцину за децу и труднице!

ВАКЦИНА против короне коју је направио Центар „Вектор“ из Новосибирска моћи ће да се даје и деци и трудницама. Последња истраживања на мишевима су показала да она не оставља последице на промену тежине и размере плода, објаснио је директор Центра Ринат Максјутов, који категорички тврди да њихова вакцина има предности над другима.

– Наша вакцина „ЕпиВакКорона“ је безопасна и лако се подноси, показала су сва досадашња испитивања. Њу могу да користе старији људи, али и они који имају проблеме са алергијама. Предност „Векторове“ вакцине је што се она чува на температури од плус два до плус осам степени – каже Ринат Максутов и истиче да ће та вакцина обезбеђивати имунитет од шест до десет месеци. Руски гинеколози сматрају да је корона, што се тиче трудница, најопаснија у прва три месеца старости плода.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Русија ће добити у фебруару и трећу вакцину, јер ће тада бити регистрована она коју је направио Центар „Чумакова“.

Отпочела је и вакцинација „Спутником-ве“ особа старијих од 60 година. У Москви је отворено 70 пунктова где грађани могу да добију добровољно и бесплатно вакцину против ковида 19. Градоначелник Сергеј Собјањин каже да је до сада цепљено око 15.000 грађана. Предност су добили лекари, учитељи и наставници.

И у Санкт Петербургу ће се вакцинација обављати на 70 места. Грађани се пријављују електронским путем, а затим им се тачно саопшти када и где да дођу да приме вакцину.

Планирано је да се вакцинише око 60 одсто грађана Русије, а производни капацитети који постоје или се праве, биће довољни да се вакцинација обави до краја 2021. године.

ПУТИН САМ ОДЛУЧУЈЕ

ОДЛАГАЊЕ одлуке руског председника Владимира Путина да прими вакцину против вируса ни на који начин се лоше не одражава на руску вакцину, рекао је у понедељак новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков. Он је додао да ће Путин примити вакцину „када он сам одлучи“. А на питање новинара да ли ће Путин бити вакцинисан пред камерама, Песков је одговорио да ће и о томе одлучити председник лично.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс