Србија

УДАРНА ВЕСТ! Хитно се огласио министар: Знаће се данас у 14.30

Мора да се избегне ризик од спајања короне и сезонског грипа

Министар просвете Бранко Ружић изјавио да ће Тим за школе данас донети одлуку да ли ће ђаци који су сада на школској паузи, кренути у школе и на који начин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У 14.30 је састанак и тада ћемо сагледати све бројке и упоредити их за бројакама које има Инсистут Батут, који је део тог тима“, рекао је Ружић за ТВ Хепи.

Он је напоменуо да мора да се избегне ризик од спајања короне и сезонског грипа.

„Нисам 100 одсто сигуран по ком моделу ће се ићи у школу, али најефикасније за децу и наставнике би било да се иде по непосредном моделу у школе, а предшколске установа сигурно иду“, рекао је министар.

Он је рекао да су наставници спремни за онлајн наставу јер се и пре избијања епидемије радило се на едукацији наставника за такву наставу.

„Било је мањих проблема у почетку, што је и логично, али брзо смо се прилагодили. Није лако ни наставницима ни деци, али тако је како је“, казао је Ружић.

Упитан да ли могу да се организују екскурзије, министар је рекао да свака школа мора да тражи дозволу ресорног министарства.
„Не може се организовати екскурзија на сопствену одговорност. Ако је то место у Србији у зеленој зони, као и школа, онда се тражи дозвола од министарства за одлазак“, објаснио је Ружић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс