loading...
Србија

БОБА ИЗ ЖИКИНЕ ДИНАСТИЈЕ СЛОМЉЕН: У шоку је због Риалдине смрти, једва смогао снаге да говори

Глумица Риалда Кадрић, најпознатија као Марија из “Жикине династије”, преминула је изненада у Атини у 57. години.

Марија и Боба из чувеног серијала „Жикина династија“ су били један од најомиљенијих парова у бившој Југославији, неизмерно популарни и вољени.

Владимир Петровић, познатији као Боба, веома је потресен кратко прокоментарисао: “Не знам шта бих вам рекао. У шоку сам и ево ни сам не верујем”.

Риалда Кадрић је рођена 1963. године у Београду. До шесте године је са родитељима живела у Улици пролетерских бригада, преко пута Музеја Николе Тесле. Потом су се преселили у Улицу Народног фронта, где је живела са родитељима и баком до одласка у Лондон.

Популарност је стекла са само 14 година глумећи у серијалу „Луде године“. Марију Тодоровић, касније Павловић је играла укупно осам пута. Одиграла је још неколико мањих улога, а од почетка 90-их година не бави се глумом. У Великој Британији је прво радила као новинарка и репортерка, а потом се специјализовала за психоанализу. Тим послом се бави од половине 2000-их година.

Последњи филм који је снимила је била драма Милана Јелића „Чудна ноћ“ која је објављена 1990. године. Након тога више није снимала филмове, те се посветила другим занимањима. На питање новинара зашто је прекинула перспективну глумачку каријеру, Ријалда је одговорила да је то био младалачки експеримент и да је посао психотерапеута нешто у чему заиста ужива.

Извор: 24седам

loading...