loading...
Здравље Србија

ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ ТВРДИ ДА СУ ОВЕ ТРИ СТВАРИ КЉУЧНЕ ЗА ЈАЧАЊЕ ИМУНИТЕТА! Ево шта треба да знате!

Професор медицине Бранимир Несторовић, специјалиста је педијатрије са субспецијализацијом из пулмологије и алергологије, открива тајне алтерантивне медицине и даје савете за јачање имунитета.

Др Несторовић сумира своја искуства са пацијентима и открива тајне неколико метода алтернативног лечења.

Ако сагледамо целокупну здравствену ситуацију у свету, који алтернативни метод за јачање имунитета препоручујете?

– Има много начина за подизање имунитета. један је шетња на хладном ваздуху, у трајњу до сат времена. Други је боравак у сауни, такође до сат времена. У исхрани корисити храну богату влакнима, поврће, најмање два пута недељно морска риба. по могућности печена.

У условима светске епидемије корона вируса, какав савет бисте дали за јачање психичког здравља?

– Дефинитивно знамо да психички стрес додовди од озбиљне супресије имуног одговора. Стрес активира одговор који у основи има активацију симптокуса, а то све иде на уштрб активности имуног система и интелектуалних функција. Стога је постизање стања релаксације, вежбама дисања, добрим сном, медитацијом увек добро за имуни систем.

Која три народна лека бисте препоручили за јачање имуног система?

– На првом месту је лист коприве, на другом бих увек ставио бели лук, а треће место орах. Коприва садржи бројне имуностимулаторне и антикарциногене супстанце, а бели лук и броколи супрона једињења која су изразити антиоксиданси. Орах је намирница са пуно корисних материја, неке од њих, јунглан на пример су јединствене само за њега.

Да ли својим пацијентима препоручујете неке алтернативне методе лечења и у коју медицину највише верујете поред традиционалне медицине?

– Верујем да све што помаже треба да се користи. Ако постоји ефикасан лек, зашто га не користити. Ако нека биљка има одличне ефекте, на пример имела у регулисању шећера, као имуностимулатор и антикарциногена биљка, зашто је не корситити.

Да ли ваши пацијенти верују у алтернативну медицину и савете које им дајете?

– Имам добар однос са пацијентима, тако да ми говоре шта користе. Огроман број користи неку од метода алтеранативне и комплементарне медицине, али се плаше да до кажу свом лекару. Последњих година је експлодирала употреба хомеопатије, као и квантне медицине

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/магазин новости

loading...