Спорт

Ово није очекивао! Конор Мекгрегор оплео по Новаку Ђоковићу: Ама, широм раширених руку да прихватите то што вам нуде!

Нема више дана а да ка најбољем тенисеру света не полети нека „стрелица“.

Новак Ђоковић се овога пута нашао на мети критика спортисте који није из света тениса: Конор Мекгрегор, један од најпознатијих бораца Ултимејт фајт шампионата (УФЦ) решио је да се огласи када је видео да „постоје неки незадовољни тенисери условима карантина у Аустралији“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Имајући у виду да је управо Ноле био најгласнији да се поправе услови за 72 актера „белог спорта“ који, иако здрави, морају да две недеље проведу искључиво у хотелским собама јер су, испоставило се, допутовали авионима у којима је неко од других путника/чланова посаде, био инфициран САРС-ЦоВ-2 типом коронавируса, чувени ирски борац као да се обраћао Новаку у свом наступу.

„Стварно ме је зачудило да су се неки тенисери побунили (у актуелној ситуацији). Треба мало да се пресаберемо, знате. Јер, много тога се дешава. Много је и ризика. Дужност је сваког на овој планети Земљи да уради шта може“, почео је Мекгрегор разговор за емисију „Пројекат“ аустралијског Канала 10.

Томе је одмах додао следеће:

„Они (тенисери) би требало да раширених руку прихвате чињеницу да су у двонедељном ‘локдауну’ да би могли да се надмећу на тако престижном тениском турниру, или били ком другом надметању!“, истакао је чувени Ирац.

На крају је закључио следећим речима:

„Апеловао бих на тенисере да се саберу и да прихвате и буду срећни што могу да се такмиче. Људи не могу да иду на посао, деца чак не могу у школе, а професионални спортисти се буне због мало изолације? Ма, дајте, људи…“, истакао је Конор Мекгрегор.

Подсетимо, ситуација у Мелбурну, где су тенисери и тенисерке који су спроведени у двонедељну изолацију били потпуно изненађени таквим третманом (неки од њих су прилично брзо „пошандрцали“, а неки сатима вапили да их спасу – мишева) довела је до тога да се Новак Ђоковић обрати организаторима гренд слема са шест молби које би требало да доведу до нешто бољег третмана његових колега. Међутим, најпре су сви Ђоковићеви захтеви одбијени од стране аустралијских власти, а онда су на Нолета с увредама кренули и водећи британски медији.

На крају (или новом почетку?), данас је Новак Ђоковић упутио писмо јавности, у коме је објаснио зашто се и како заузео за „заточене колеге“, а тим обраћањем управо је и демантовао тврдње Конора Мегрегора да се „ето, тамо неко жали због мало ‘локдауна'“, већ је прецизно објаснио зашто се, као неко ко није под двонедељном забраном да напушта собу, уопште упустио у покушај решавања ове ситуације с челним људима гренд слема.

Аустралијан опен почиње 8. фебрура, а титулу у мушкој конкуренцији брани управо Ђоковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс