Србија

Шокантно! Чувени адвокат открио: КОЈА ЈЕ НАЈВЕЋА КАЗНА КОЈУ МИКА АЛЕКСИЋ МОЖЕ ДОБИТИ?

Учитељ глуме Мика Алексић осумњичен је да је годинама злостављао своје ученице. Тренутно се налази у притвору, који му је одређен након што је глумица Милена Радуловић јавно изнела детаље тортуре коју је доживела на његовим часовима.

Познати београдски адвокат Драгош Цукавац објашњава да се Мирослав Алексић може теретити само за продужено кривично дело силовање, где је запрећена казна од пет до 15 година затвора, и да се та кривична дела не могу третирати одвојено, па да се казне сабирају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Што се тиче недозвољених полних радњи, ту наступа застарелост за сва дела почињена пре јануара 2018. године. Тужилаштво и суд ће свакако имати пуне руке посла јер, по доступним информацијама, нема непосредних доказа, ДНК трагова, повреда и сведока, с обзиром на то да први пријављени случај датира од пре 12 година, па ће кривица морати да се утврђује исказима оштећених и вештачењима. За сваки судски поступак врло је битна ефикасност и ту бих цитирао колегу Јанка Дучића, синовца Јована Дучића: „Кривица је ко главица купуса, како време пролази, по један лист трули и отпада“ – казао је Цукавац, и додао:

– Мало ми је нејасно и зашто тужилаштво не терети Алексића за обљубу злоупотребом положаја јер би вођење истраге у том смислу најпре довело до утврђивања истине. Ипак, оно што посебно боде очи је чињеница, која произилази из исказа многих јавних личности, да је београдска чаршија већ 20 година знала за Алексићева неприхватљива понашања, а да нико од институција, чланова породица нити свршених полазника школе глуме није реаговао. У овом случају су саучесници сви они који се тек сад јављају да су знали за Алексићево понашање, али су из непознатих разлога до сада ћутали. Ћутањем и чекањем су допринели недостатку доказа за ова тешка дела.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс