Србија

НЕСТОРОВИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ: Нек ми узму лиценцу, тек онда ћу моћи да причам шта хоћу!

Више ми је дозлогрдила цела та прича. Сваке две године неко хоће да ми узме лиценцу. Па, нека ми је узму, ја сам у пензији. Али онда када ми је узму, тек онда могу да причам шта хоћу! Ето, шта ће онда?!

Овако за Курир проф. др Бранимир Несторовић, пулмолог и бивши члан кризног штаба за борбу против ковида ексклузивно коментарише одлуку појединих лекара из удружења „Уједињени против ковида“ да га Лекарској комори Београд пријаве због наводне повреде Етичког кодекса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Прво, у тој групи Уједињени против ковида знам пуно људи и они сигурно нису потписали тако нешто. Друго, то је једна досадна и глупа прича. Позвао сам људе из тог удружења да одреде једног, два човека да седнемо пред камере и да на националном програму видимо шта ко мисли о томе. Тужити неког због стручног мишљења, посебно сада када је изашло истраживање са Стенфорда, највеће светске епидемиологије, да затварање и ограничавање кретања немају никаквог утицаја на епидемију, потпуна је бесмислица – каже др Несторовић и додаје да је „отужно преко тужакања решавати медецинска питања и имати стручну дискусију“.

– Од почетка епидемије није било никаквог суочавања мишљења. Та прича ме више не интересује. Нека ми одузму лиценцу, и онда сам миран – понавља.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс