Спорт

Ово нико није очекивао од њега! НОВАК СВЕ ЗАБЕЗЕКНУО ИЗЈАВОМ О СУДИЈАМА! Остаће без посла, али…

Став Новака Ђоковића јасан је одавно, први тенисер света заговара идеју да технолигија замени линијске судије, он то не крије и већ је о томе јавно говорио

На Аустралијан опену се користи аутоматски систем, судија више нема на терену. Први тенисер света је и због тога критикован.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинари су га поново питали о судијама након што је победио Френсиса Тијафоа у другом колу Аустралијан опена.

– Причао сам о томе и на претходној конференцији. Мислим да је добро да имамо аутоматски систем. Разумем да имамо традицију, да је то део историје, да имамо линијске судије. Као што сам раније рекао, ја сам за то да свако ко је на терену или у организацији има јединствено искуство. Имамо много добровољаца широм света. Разумем да то нешто одузима од претходног искуства, многе судије остају без посла. С друге стране, мислим да је то неизбежно у будућности тениса. Ја то подржавам. Наравно, волео бих да остану сакупљачи лоптица. Што се тиче линијских судија, подржавам технологију – опет је јасан био први тенисер света, па нема сумње да ће се убрзо неко јавити да га због овога испљује.

Американац је поштено намучио Србина у другом мечу у Мелбунру, узео му је један сет.

– Импресиониран сам како се такмичио. Сервирао је веома добро, борио се жестоко. Терао ме је да играм до крајњих граница. Други и трећи сет су били јако тесни. У четвртом, имао сам више прилика и искористио једну од њих средином сета. У сваком случају, услови су били изазовни. Било је јако топло, имали смо дуге размене. Било ми је тешко да га сломим на бекхенд страни. Бекхенд му је био веома добар, константан, није имао много грешака. Врло је брз играч. Никад не знаш шта ти следеће стиже. Да, био је то тежак меч, срећан сам што сам изашао као победник из ове битке.

Новак прознаје да је у појединим моментима био пасиван.

– Ставио ме је у тешку позицију. Нисам користио прилике за брејк тако добро. Повремено сам био превише пасиван. Једноставно, нисам осећао лоптицу данас као обично. Опет, честитке на његов рачун што је учинио да се осећам тако неугодно на терену.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс